Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φιλιππίνες : Τουλάχιστον 4 νεκροί από ισχυρό σεισμό στο Μιντανάο

Φιλιππίνες : Τουλάχιστον 4 νεκροί από ισχυρό σεισμό στο Μιντανάο

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από το νέο ισχυρό σεισμό 6,5 βαθμών που έπληξε το Μιντανάο.

Νέος σεισμός σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη στις νότιες Φιλιππίνες, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, μόλις δύο ημέρες μετά τη δόνηση 6,6 βαθμών η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι στην ίδια περιοχή.

Ο σεισμός, μεγέθους 6,5 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Μιντανάο, το μεγάλο νησί στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους. Το USGS ανέφερε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Κοταμπάτο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως και την Τρίτη, ο σεισμός σημειώθηκε την ώρα που ξεκινούσαν τα σχολεία και οι επιχειρήσεις και πολλοί πανικοβλημένοι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν από τα κτίρια.

«Όλος ο κόσμος βγήκε έξω επειγόντως», δήλωσε ο Ρεουέλ Λιμπουνγκάν, δήμαρχος της πόλης Τουλουνάν, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. «Ήταν εξίσου ισχυρός με εκείνον της Τρίτης».

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα κτίριο κατοικιών στην πόλη Νταβάο, που βρίσκεται σε απόσταση 45 χλμ. από το επίκεντρο. Τουλάχιστον εννέα από τους ενοίκους του κτιρίου τραυματίστηκαν και τα συνεργεία διάσωσης ερευνούν αν ένοικοι έχουν παγιδευθεί στο εσωτερικό, δήλωσε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τμήμα ενός ξενοδοχείου κατέρρευσε όμως το κτίριο αυτό είχε ήδη εκκενωθεί.

Πρόκειται για τον τρίτο σεισμό στην ίδια περιοχή μέσα σε δύο εβδομάδες, αν ληφθεί υπόψη και εκείνος που σημειώθηκε στις 16 Οκτωβρίου και είχε προκαλέσει τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Στον «δακτύλιο της φωτιάς»

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις και οι συγκρούσεις τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Το 1976 σημειώθηκε αυτός που ειδικοί χαρακτηρίζουν τον φονικότερο σεισμό στην πρόσφατη ιστορία της χώρας — εκτιμάται ότι είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 8.000 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024