Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νάντια Μουράντ : Δικαιοσύνη για τα θύματα του ISIS, ο θάνατος Μπαγκντάντι δεν αρκεί

Νάντια Μουράντ : Δικαιοσύνη για τα θύματα του ISIS, ο θάνατος Μπαγκντάντι δεν αρκεί

Ο θάνατος του Αμπου Μπαρκ αλ Μπαγκντάντι δεν αρκεί· θέλουμε να γίνουν περισσότερα προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη στα χιλιάδες θύματα του ISIS, δήλωσε η Νάντια Μουράντ, η Γιαζίντι ακτιβίστρια που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2018

Ο θάνατος του Αμπου Μπαρκ αλ Μπαγκντάντι δεν αρκεί· θέλουμε να γίνουν περισσότερα προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη στα χιλιάδες θύματα του ISIS, δήλωσε η Νάντια Μουράντ, η Γιαζίντι ακτιβίστρια που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2018.

«Δεν θέλουμε απλώς να βλέπουμε να σκοτώνονται τα μέλη του ISIS, όπως ο Μπαγκντάντι. Θέλουμε δικαιοσύνη. Υπάρχουν χιλιάδες τζιχαντιστές που ενώθηκαν με τον Μπαγκντάντι και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι έκανε εκείνος», υπογράμμισε η Μουράντ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΟΗΕ.

Η «φωνή» της μειονότητας των Γιαζίντι που αποδεκατίστηκε από τους τζιχαντιστές και ζητά να αναγνωριστούν τα εγκλήματα που διαπράχθησαν σε βάρος του λαού της, είπε ότι μίλησε με πολλούς συγγενείς της και άλλους επιζώντες για τον θάνατο του ηγέτη του ISIS.

Δικαιοσύνη για τα θύματα του ISIS

«Όλοι είπαν «Εντάξει, όμως ήταν μόνο ο Μπαγκντάνι. Τι γίνεται με όλους εκείνους τους μαχητές του ISIS που κρατούν ακόμη τα κορίτσια μας, τα παιδιά μας, τι γίνεται με τους χιλιάδες Γιαζίντι που παραμένουν αγνοούμενοι;»».

«Το θέμα δεν είναι μόνο ο Μπαγκντάντι. Υπάρχουν χιλιάδες τζιχαντιστές σαν εκείνον που (…) δεν τα παρατάνε. Επομένως, θέλουμε να δούμε περισσότερα, θέλουμε να τους δούμε ενώπιον της δικαιοσύνης», επέμεινε η Νομπελίστα.

Η Νάντια Μουράντ ήταν μια από τις χιλιάδες γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια των Γιαζίντι που απήχθησαν και έγιναν σκλάβες του ISIS όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ το 2014.

Σήμερα, είπε ότι δεν απογοητεύεται από την ελάχιστη πρόοδο που έχει πετύχει η διεθνής δικαιοσύνη αφότου ξεκίνησε τον αγώνα της. «Χρειάζεται χρόνος, δεν εγκαταλείπουμε τίποτα, συνεχίζουμε να ζητάμε δικαιοσύνη», τόνισε.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024