Ο Βίκτορ Ορμπάν ανέφερε ότι η τουρκική επίθεση στη Συρία συμφέρει την Ουγγαρία γιατί ανακόπτει τις προσφυγικές ροές στην Ευρώπη

Η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη Συρία είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας, δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν καθώς -όπως είπε- αποφεύγεται η αύξηση του αριθμού των προσφύγων που επιδιώκουν να εξοριστούν στην Ευρώπη.

Στις 9 Οκτωβρίου, η Τουρκία εξαπέλυσε επίθεση στη βορειοανατολική Συρία με στόχο την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Η Τουρκία δηλώνει πως πρώτος στόχος των επιδρομών είναι η εγκαθίδρυση μιας «ασφαλούς ζώνης», η οποία θα υποδεχθεί ένα μέρος των περίπου 3,6 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που φιλοξενεί από την αρχή της σύγκρουσης, το 2011.

«Αν δεν πάνε εκεί οι Τούρκοι θα ανοίξουν τις πόρτες»

Ο Ούγγρος εθνικιστής πρωθυπουργός υιοθέτησε αυτή τη δικαιολογία, εκτιμώντας πως η ζώνη «έχει σταθεροποιηθεί στρατιωτικά (…) με τίμημα συγκρούσεις και μάχες» και η ύπαρξή της θα επιτρέψει στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία «να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

«Αν δεν πάνε εκεί, οι Τούρκοι θα ανοίξουν τις πόρτες» για να αφήσουν αυτούς τους πρόσφυγες να φύγουν προς την Ευρώπη, δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στον ουγγρικό δημόσιο ραδιοσταθμό.

«Εκατό χιλιάδες απ’ αυτούς θα πάνε στη συνέχεια στην Ελλάδα από την Τουρκία, από την Ελλάδα στα Βαλκάνια και από τα Βαλκάνια μέχρι τα ουγγρικά ή τα κροατικά σύνορα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τάσσεται κατά της υποδοχής προσφύγων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr