Το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο SUV που παρουσιάζει η Nissan στην έκθεση του Τόκυο θα μπορούσε να εκληφθεί ως ο μελλοντικός εαυτός του Qashqai.

Ένα βήμα ακόμα προς το λανσάρισμα ενός ηλεκτροκίνητου crossover μοντέλου κάνει η Nissan από την έκθεση του Τόκυο όπου παρουσίασε ένα αντίστοιχο πρωτότυπο το οποίο δεν είναι μεν το πρώτο του είδους αλλά είναι σίγουρα πιο ρεαλιστικό σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό του.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις συστάσεις της Nissan, το Ariya θα μετουσιωθεί σε μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα της ιαπωνικής φίρμας από το 2021.

Αφετηρία του Ariya αποτελεί μια μεταβλητή ηλεκτρική αρχιτεκτονική την οποία εξέλιξε εξαρχής η Nissan με στόχο να θα αποτελέσει τη βάση για όλα τα αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλα της στο μέλλον. Στην προκειμένη περίπτωση, φιλοξενεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Προς το παρόν οι Ιάπωνες δεν δημοσιοποιούν τεχνικά χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μόνο ότι η παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ εξασφαλίζει τετρακίνηση αλλά και ότι το σύνολο συμπληρώνεται από την παρουσία συστήματος ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η απουσία θερμικού κινητήρα έχει επιτρέψει μια πιο αποδοτική διάταξη η οποία με τη σειρά της, εγγυάται ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό το οποίο η Nissan έχει φροντίσει να εξοπλίσει με ιδιαιτέρως λεπτά καθίσματα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αίσθηση ευρυχωρίας. Στην ίδια αίσθηση συντείνει και η σχεδίαση των παραθύρων και του παρπρίζ που, κατά τη Nissan προσφέρουν «πανοραμική θέα».

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία του εσωτερικού συγκαταλέγεται και ένα νέο σύστημα infotainment με οθόνη αφής 12,3 ιντσών, το οποίο συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων ενώ τα χειριστήρια για τον κλιματισμό φιλοξενούνται επίσης σε οθόνη αφής.

Επίσης το Ariya διαθέτει την τελευταία εκδοχή του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης της Nissan, ProPilot 2.0 το οποίο του επιτρέπει να κινείται χωρίς τη συνδρομή του οδηγού του σε αυτοκινητοδρόμους σε μια δεδομένη λωρίδα κυκλοφορίας. Το σύστημα λειτουργεί επικουρικά στον οδηγό κατά τις προσπεράσεις ενώ έχει τη δυνατότητα να ακολουθεί εντολές, όπως η έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr