Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή : Live η συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Βουλή : Live η συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Με έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ψηφίζεται απόψε το το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης υπό τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις»

Με έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ψηφίζεται απόψε το το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης υπό τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, αναδεικνύει το νομοσχέδιο ως «αιχμή του δόρατος» της πολιτικής της για δημιουργία εύφορου πεδίου για παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα, ενώ όπως τονίζει, επιχειρεί να αντιμετωπίσει στρεβλώσεις ετών.

Η ψηφοφορία αναμένεται απόψε.

«Επιτρέπουμε στις επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να μπορούν να τύχουν ενίσχυσης από τον αναπτυξιακό νόμο, όπως όλοι οι άλλοι κλάδοι της οικονομίας, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και το κοινοτικό κεκτημένο», ανέφερε παρεμβαίνοντας νωρίτερα στη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας.

Η κυβέρνηση θέλει να απελευθερώσει την αυτοδιοίκηση από τα κρατικά δεσμά, ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζοντας στη Βουλή τις νομοθετικές παρεμβάσεις με τις οποίες δίνεται στα δημοτικά συμβούλια η δυνατότητα σύναψης δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών στους τομείς της καθαριότητας, της συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους εργαζόμενους στους δήμους ότι η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση δεν θέτει σε κίνδυνο την εργασία τους και ζήτησε να σταματήσει η σπέκουλα γύρω από το θέμα.

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως «αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι ‘Ωραίο μου πλυντήριο’. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση». Ενώ επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντάς τον ως «Joker της πολιτικής ζωής».

Για νομοσχέδιο κατώτερων των περιστάσεων που χρειάζεται η χώρα, βαθιάς συντηρητικής αντίληψης που δεν δημιουργεί καμία προοπτική ανάπτυξης, μίλησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, που συζητείται στη Βουλή. Στην ομιλία της, η κ. Γεννηματά σχολίασε πως πρόκειται για πολυνομοσχέδιο διάφορων τακτοποιήσεων.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης είπε ότι «δεν μπορεί να κρυφτεί η προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκού πεδίου για το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού». Σημείωσε ότι ο εκσυγχρονισμός της κρατικής λειτουργίας που διακηρύσσει η κυβέρνηση αφορά την πιο αποτελεσματική στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024