Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Τσίπρα σε Γεωργιάδη : Είναι ο Joker της πολιτικής ζωής

Επίθεση Τσίπρα σε Γεωργιάδη : Είναι ο Joker της πολιτικής ζωής

Σφοδρή επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύεων για το σκάνδαλο Novartis

Σφοδρή επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύεων για το σκάνδαλο Novartis.

Απευθυνόμενος προς τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Joker της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον- άρον… Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως «αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι ‘Ωραίο μου πλυντήριο’. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση».

Αντεργατικό νομοσχέδιο μέσα στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι μέσα στο νομοσχέδιο υπάρχει κρυμμένο ένα άλλο νομοσχέδιο «σκληρό, αντεργατικό, ταξικό και κυνικό θα έλεγα νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Ένα νομοσχέδιο – νοσταλγός του ΔΝΤ… Εδώ έχουμε την πλήρη άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων για τα οποία αγωνίστηκε -σε δύσκολες συνθήκες- και νομοθέτησε με σθένος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό το νομοσχέδιο, στέλνετε και τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη στον… εργασιακό παράδεισο του δεύτερου Μνημονίου. Και να λεγε κανείς ότι όλα αυτά γίνονται στο όνομα της ανάπτυξης… Ανοησίες. Όμως η διαστροφή ότι μπορείτε, μειώνοντας τους μισθούς, να φέρετε ανάπτυξη, είναι βαθιά ριζωμένη μέσα σας».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τρία αρνητικά ρεκόρ: ρεκόρ απολύσεων τον Ιούλιο, ρεκόρ μερικής απασχόλησης τον Αύγουστο, ρεκόρ μείωσης νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οικειοποιείται επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και οι συντάξεις χηρείας. Επικαλέστηκε την Τράπεζα της Ελλάδας για τις μειώσεις μισθών που φέρνει το νομοσχέδιο: «Άμεση επίδραση του νομοσχεδίου είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση της κάλυψης των εργαζομένων από τις συλλογικές συμβάσεις. Δικός σας φίλος δεν είναι κύριοι της ΝΔ ο κ. Στουρνάρας; Αυτός τα λέει στην έκθεσή του. Να τον χαίρεστε».

Έκλεισε, δε, την ομιλία του με προειδοποίηση για την αντιπολιτευτική του τακτική: «Οι 100 μέρες τελείωσαν. Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Από εμάς τελείωσαν και οι ευγένειες και οι καθωσπρεπισμοί. Από τους πολίτες τελείωσε και η ασυλία. Και δεσμεύομαι : Απέναντι στη νέα εργασιακή λαίλαπα, απέναντι στο νέο αστυνομικό κράτος, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024