Τι είπε στο κανάλι του One Channel ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νίκος Καραβίτης.

Για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από τη στιγμή που σχεδιάστηκε μέχρι και σήμερα, όπως επίσης και στις αντικειμενικές αξίες, μίλησε στην εκπομπή Ανάπτυξη το βράδυ της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νίκος Καραβίτης.

Όντας ο ίδιος ένας από τους αρχιτέκτονες του ΕΝΦΙΑ, αφού ανέλαβε να χτίσει το φόρο, ο κ. Καραβίτης παραδέχτηκε πως αλλιώς σχεδιάστηκε και αλλιώς κατέληξε να εφαρμόζεται. Ενώ στην αρχή επρόκειτο για έναν απλό φόρο, στην πορεία εξελίχθηκε σε κάτι σύνθετο. Σε δύο φόρους, τον κύριο και τον συμπληρωματικό.

«Είναι προσβολή στους υπόλοιπους Έλληνες φορολογούμενους», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξαιτίας της αντικατάστασης των εσόδων του συμπληρωματικού φόρου από τον ΦΑΠ (φόρο ακίνητης περιουσίας), τον οποίο υποτίθεται ότι ο ΕΝΦΙΑ καταργούσε.

Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου

Για τον ίδιο αποτελεί προτεραιότητα η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, γιατί όπως υποστήριξε πρόκειται για «έναν παράλογο και άδικο φόρο».

Παρομοίως, σχολίασε και τις αντικειμενικές αξίες λέγοντας πως «το σύστημα των αντικειμενικών αξιών είναι ένα σύστημα που έχει πεθάνει και δεν το έχουμε καταλάβει».

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr