Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρες : Ποιοι... χαρακτήρες έχουν εντονότερη ερωτική ζωή

Ανδρες : Ποιοι… χαρακτήρες έχουν εντονότερη ερωτική ζωή

Τα βασικά στοιχεία στην προσωπικότητα ενός άνδρα που μπορεί να «απογειώσει» την ερωτική του ζωή

Εκατομμύρια ανδρών περνούν ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο επειδή ίσως θεωρούν ότι αυτό είναι που τους κάνει πιο θελκτικούς στα μάτια των γυναικών. Αλλά η απόκτηση ή η ύπαρξη συγκεκριμένων χαρακτηριστικών προσωπικότητας μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γοητεύσουν τις σεξουαλικές παρτενέρ τους.

Μία έρευνα από την Αυστραλία υποστηρίζει ότι τέσσερις συγκεκριμένες ποιότητες συνδέονται άρρηκτα με τη σεξουαλική συχνότητα και την αναπαραγωγική επιτυχία των αρσενικών. Η εξωστρέφεια, η ευχάριστη διάθεση, η συναισθηματική σταθερότητα και η ευσυνειδησία. Ωστόσο, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν δρουν το ίδιο αποτελεσματικά και στις γυναίκες.

Μελέτη

Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ ανέλυσαν 2.997 ετεροφυλόφιλους άντρες και 1.480 ετεροφυλόφιλες γυναίκες ως μέρος της Αυστραλιανής Έρευνας στο Σεξ του 2016. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι αν είσαι εξωστρεφής, ευχάριστος, συναισθηματικά σταθερός και υψηλά ευσυνείδητος, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχεις και μεγαλύτερη συχνότητα ερωτικών συνευρέσεων. Επιπλέον, η υψηλότερη εξωστρέφεια συνδεόταν με περισσότερους απογόνους. Ωστόσο, τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Διαφορές στο Άτομο και την Προσωπικότητα διέφεραν αισθητά στις γυναίκες.

Εκείνες είχαν σεξουαλικές επιτυχίες όταν ήταν πιο εξωστρεφείς ενώ έκαναν περισσότερα παιδιά εάν ήταν πιο ευχάριστες προσωπικότητες. Τα ευρήματα δείχνουν ότι συγκεκριμένοι συνδυασμοί σε στοιχεία προσωπικότητας δίνουν στους άντρες το πλεονέκτημα όταν αναζητούν σύντροφο. ‘Στην ιστορία, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έχουν βοηθήσει τους άντρες και τις γυναίκες να πετύχουν αυξημένη επιτυχία στην εργασία, στην άθληση, στην απόκτηση αγαθών και εντέλει, στην επιβίωσή τους’, τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Στίβεν Γουάιτ.

‘Παρόλα αυτά, λίγα πράγματα είναι γνωστά για τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα που προσφέρουν τα συγκεκριμένα στοιχεία προσωπικότητας στην επιτυχία της σεξουαλικής δραστηριότητας. Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μεγαλύτερη ποικιλία στα ανδρικά χαρακτηριστικά και τους ιδιαίτερους συνδυασμούς τους μάλλον τους δίνουν ένα πλεονέκτημα στο θέμα σεξ και αναπαραγωγή αλλά χωρίς να ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες’.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024