Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάρλον Μπράντο : Αποκαλύψεις για την σκανδαλώδη ερωτική ζωή του

Μάρλον Μπράντο : Αποκαλύψεις για την σκανδαλώδη ερωτική ζωή του

«Κάθε πρωί που ξυπνάω, σκέφτομαι με ποιον θα πάω σήμερα». Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη του Μάρλον Μπράντο όταν ξυπνούσε κάθε πρωί, ακόμα κι αν στο κρεβάτι του, κοιμόταν κάποια ή κάποιος

Στη νέα βιογραφία με τίτλο «Ο υποψήφιος: Η ιστορία του Μάρλον Μπράντο», ο συγγραφέας Γουίλιαμ Τζ. Μαν σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς του 20ου αιώνα, αυτό του Μάρλον Μπράντο.

Ο Γουίλιαμ Τζ. Μαν  παρουσίασε το καλοκαίρι, μια άκρως αποκαλυπτική και «πικάντικη» βιογραφία του άνδρα που έγραψε ιστορία στον αμερικανικό κινηματογράφο, ξεχωρίζοντας ως ένας από τους πιο όμορφους ηθοποιούς του 20ου αιώνα.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η γέννηση ενός ειδώλου

Στο βιβλίο με τίτλο «Ο υποψήφιος: Η ιστορία του Μάρλον Μπράντο», ο Μαν σκιαγραφεί το πορτρέτο του Μάρλον Μπράντο, του άνδρα που κατέκτησε το Χόλιγουντ και τελικά ένιωσε μια αποστροφή για το ταλέντο που του προσφέρθηκε απλόχερα.

Ο συγγραφέας ξεκινά την βιογραφία του Μάρλον Μπράντο από τα τραυματικά παιδικά χρόνια, όταν μεγάλωνε πλάι σε δυο αλκοολικούς γονείς, καθώς και την ημέρα που απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα του, αν ακουμπήσει ξανά τη μητέρα του.

Το βιβλίο περιγράφει το σύντομο πέρασμα του Μάρλον Μπράντο από την στρατιωτική σχολή, αλλά και την απόφασή του να σπουδάσει υποκριτική στη Νέα Υόρκη το 1943.

Στο «Ο υποψήφιος: Η ιστορία του Μάρλον Μπράντο», ο Μαν περιγράφει ένα-ένα τα βήματα προς τη δόξα, από την γνωριμία του με τον Ελία Καζάν την καταξίωση, αλλά και την μεγαλειώδη επιστροφή του μέσα από τις ταινίες «Ο Νονός» και «Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι».

https://www.youtube.com/watch?v=B34sntIgI4g

Αναλύει επίσης τις κοινωνικές ευαισθησίες του ηθοποιού που υπήρξε ακάματος υποστηρικτής των δικαιωμάτων και αρνήθηκε να παραλάβει το Όσκαρ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους γηγενείς της Αμερικής.

Η ακόρεστη σεξουαλικότητα του Μάρλον Μπράντο

Ο Μαν όμως δεν ωραιοποιεί όσα γράφει όταν αναφέρεται στις αδυναμίες του Μάρλον Μπράντο. Στο βιβλίο του ο Μαν αναφέρεται στην απαξιωτική στάση που είχε συχνά ο ηθοποιός απέναντι στις γυναίκες, ενώ στέκεται για μια ακόμη φορά στις ασυγκράτητες σεξουαλικές του ορμές.

«Κάθε πρωί που ξυπνάω, σκέφτομαι με ποιον θα πάω σήμερα». Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη του Μάρλον Μπράντο όταν σηκωνόταν από το κρεβάτι, ακόμη κι αν κοιμόταν κάποια γυναίκα δίπλα του.

Ο ίδιος άλλωστε, όπως είχε δηλώσει, για κάθε ημέρα της εβδομάδας χρειαζόταν και από μια διαφορετική γυναίκα στο πλάι του.

Κοιμόταν με τις συζύγους των φίλων του καθώς αυτό αποτελούσε μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνον, αλλά ο συγγραφέας  ισχυρίζεται πως ο Μάρλον Μπράντο είχε ερωτικές περιπτύξεις και με άντρες από τη εποχή που ήταν ακόμη δόκιμος στη στρατιωτική σχολή.

«Ήταν ιδιαίτερα άνετος σε ό,τι είχε να κάνει με τη σεξουαλικότητα, δεν είχε όρια στον έρωτα και το φύλο».

Μάλιστα, η ερωτική του ζωή ήταν τόσο θυελλώδης και έντονη, που λέγεται πως από το κρεβάτι του είχαν περάσει σχεδόν όλες οι ηθοποιοί της εποχής, όπως η Marilyn Monroe, παρόλο που η Monroe δεν ήταν ο τύπος του. Είχε όμως, «μια γήινη αίσθηση του χιούμορ που σίγουρα θα του άρεσε».

Οι σεξουαλικές συνευρέσεις του ηθοποιού γίνονταν ακόμη και με άνδρες, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «έκανε σεξ με οτιδήποτε. Οτιδήποτε! Θα έκανε σεξ ακόμη και με γραμματοκιβώτιο».

Μεταξύ άλλων, ο διάσημος ηθοποιός είχε πάει με τους James Baldwin Και Richard Pryor.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024