Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γρηγοριάδης για Τζόκερ : Ζούμε σε αστυνομοκρατούμενη κοινωνία;

Γρηγοριάδης για Τζόκερ : Ζούμε σε αστυνομοκρατούμενη κοινωνία;

Επίκαιρη ερώτηση για την αστυνομική έφοδο σε κινηματογράφο όπου προβαλόταν το Τζόκερ, απηύθυνε ο Κλέων Γρηγοριάδης προς τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας απηύθυναν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης και Κρίτων Αρσένης.

Η μία αφορούσε στο θέμα της εφόδου της ΕΛΑΣ σε κινηματογραφική αίθουσα όπου προβαλλόταν η ταινία Τζόκερ. Συγκεκριμένα η ερώτηση έχει θέμα Εισβολή αστυνομικών δυνάμεων σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας Τζόκερ».

«Εισβολή σε κινηματογράφο με νόμο της δικτατορίας Μεταξά»

Συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοριάδης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν «ζούμε σε αστυνομοκρατούμενη κοινωνία» και αν «οι ειδικοί φρουροί εισβάλλουν σε κινηματογράφους επικαλούμενοι τον νόμο 445 του 1937, ένα νόμο της δικτατορίας του Μεταξά»; «Η επίκληση δικτατορικών, αναχρονιστικών, οπισθοδρομικών νόμων δίνουν άλλοθι για χαφιεδισμό και αστυνομικές εφόδους;», αναφέρει ο ο κ.Γρηγοριάδης και συνεχίζει : «Ποιος και γιατί φοβάται και ποινικοποιεί την τέχνη; Γιατί εμποδίζουμε παιδιά να δουν μια ταινία, όταν καθημερινά τα δελτία ειδήσεων σε πανελλαδική εμβέλεια τα βομβαρδίζουν με βία και αίμα; Με ποιον τρόπο ζητάμε από τους νέους ανθρώπους να ψηφίσουν σε ηλικία 17 ετών, όταν τους απαγορεύουμε να αναπτύξουν κριτική και πολιτική σκέψη;»

Οι υπόλοιπες ερωτήσεις είναι του Κλέωνα Γρηγοριάδη προς τον υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Ερωτήματα που προκύπτουν από την έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου για τα οικονομικά έτη 2016 & 2017», του Κρίτωνα Αρσένη προς τον υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Η διεκδίκηση 7.500 στρεμμάτων που περιλαμβάνουν κατοικίες, χώρους πρασίνου, σχολείων και δάσους από τον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Λαμίας» και προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: «Επικίνδυνο διοικητικό κενό στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024