Παναγιώτης – Ραφαήλ : Αντίστροφη μέτρηση για το ταξίδι στις ΗΠΑ
Δόθηκε το «πράσινο φως» για να υποβληθεί στη θεραπεία ο Παναγιώτης - Ραφαήλ
Το «πράσινο φως» έλαβε χθες Δευτέρα ο μικρός μαχητής Παναγιώτης – Ραφαήλ για να ταξιδέψει το συντομότερο δυνατό στην Αμερική.
Με τις καταθέσεις των πολιτών σε Ελλάδα και Κύπρο που συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ αλλά και τις παρεμβάσεις του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια για να επισπευτούν οι διαδικασίες ο Παναγιώτης-Ραφαήλ θα ακολουθήσει μια πρωτοποριακή θεραπείας για τη τη νωτιαία μυική ατροφία.
Με ένα λιτό μήνυμα στο Facebook η σελίδα «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη – Ραφαήλ» γνωστοποίησε πως ο σκοπός επετεύχθη και ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ θα ταξιδέψει στη Βοστώνη με σκοπό να λάβει τη θεραπεία που χρειάζεται.
«Τα καταφέραμε!!! Όλοι μαζί!! Σας ευχαριστούμε για όλα!! Θα αναρτήσουμε βίντεο το συντομότερο δυνατό!!!!» έγραφε η ανάρτηση.
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!! ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!!
Δημοσιεύτηκε από Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ στιςΔευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
Κέρδισε το εισιτήριο της ελπίδας
Νωρίτερα, σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, τόνισε πως με τα χρήματα που κατάφεραν να μαζέψουν και με τη βοήθεια του υπουργού θα γίνει πραγματικότητα το ταξίδι στην Αμερική, παρά τη γνωμοδότηση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου.
«Ευχαριστώ τον ελληνικό και κυπριακό λαό»
«Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στη Βοστώνη, όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό λαό, που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα» είπε ο πατέρας το Παναγιώτη – Ραφαήλ.
«Ευχαριστώ την κυβέρνηση, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας» συμπλήρωσε.
Κικίλιας: Υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας
«Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διάλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση. Σέβομαι απολύτως και ως γιατρός τους επιστήμονες στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που κάνουν την δουλειά τους» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.
«Αλλά, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πρώτα απ’ όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διατυπώσεις που πρέπει να γίνουν, τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA» συμπλήρωσε.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την υπομονή την οποία έδειξαν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ανθρωπιά σε αυτήν την χώρα» προσέθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)























![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442