Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άδωνις Γεωργιάδης : Κάνουμε πράξη όσα εξαγγείλαμε για τη Θεσσαλονίκη

Άδωνις Γεωργιάδης : Κάνουμε πράξη όσα εξαγγείλαμε για τη Θεσσαλονίκη

«Σε δύο τρία χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για μια καινούρια Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Ξεκινάμε από αυτά που εξαγγέλθηκαν, πρέπει να βάλουμε πέντε πράγματα κάτω και να τα δούμε να υλοποιούνται», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για τον κυβερνητικό σχεδιασμό που αφορά την ανάπτυξη της πόλης στο δείπνο της ημερίδας με τίτλο «Σχέδιο Θεσσαλονίκης».

«Σε δύο τρία χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για μια καινούρια Θεσσαλονίκη. Όπως το συζητάγαμε τόσα χρόνια, τώρα θα το δούμε να συμβαίνει. Είμαστε εδώ για να το κάνουμε και θα το κάνουμε», τόνισε μιλώντας για τα εμβληματικά έργα που στόχο έχουν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης, με κυριότερα από αυτά την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, την ολοκλήρωση του μετρό, τα έργα αναβάθμισης του λιμανιού και τη δημιουργία του διεθνούς τεχνολογικού πάρκου thess intec.

«Η κυβέρνηση», διαβεβαίωσε, «θα υποστηρίξει και θα βοηθήσει σε οποιοδήποτε σημείο αισθανθούν οι επενδυτές ότι κολλάει η ταχύτερη υλοποίηση της αναβάθμισης του λιμένα Θεσσαλονίκης», καθώς «θέλουμε το έργο να το δούμε να γίνεται, όχι στα χαρτιά, αλλά στ’ αλήθεια και να δούμε προχωράει με ταχύτητα ανάλογη με εκείνη που είχε η επένδυση της Cosco στον λιμένα Πειραιώς».

Σχετικά με το Thess Ιntec, υπογράμμισε ότι έναν μήνα μετά την εξαγγελία του σχεδίου από τον πρωθυπουργό, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, προχωρά η νομοθέτηση για το έργο, με σχετική τροπολογία που ψηφίζεται την Πέμπτη με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

«Δεν είναι κάτι που είναι εύκολο, που θα γίνει αύριο, είναι κάτι που ξεκινάμε και είμαστε συνεπείς. Είμαστε από πίσω για να δούμε τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις, πώς θα συνδράμουν και θα συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, σημείωσε ότι ο ίδιος έχει αναλώσει αρκετό χρόνο για να βρεθούν τα χρήματα ώστε να γίνει το έργο πάρα πολύ γρήγορα. «Στόχος μας είναι να αλλάξει η πόλη. Το έργο αυτό μπορεί να αλλάξει την εικόνα της πόλης της Θεσσαλονίκης», είπε, ενώ για το έργο του μετρό τόνισε ότι «η απόφαση είναι να προχωρήσει το έργο, προχωράει και θα γίνει, τίποτε δεν μπορεί να το σταματήσει».

Περαιτέρω, ο υπουργός αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που επιτελούν τα πανεπιστήμια της πόλης για την ανάπτυξή της, καθιστώντας την πόλο καινοτομίας, φέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιτυχία ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ που καινοτομεί στον χώρο των μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVS).

Σχετικά με το υπό συζήτηση στη Βουλή, νομοσχέδιο με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα» διαβεβαίωσε ότι «όπου το δούμε να κολλάει θα είμαστε με τα αυτιά ανοιχτά και τις πόρτες ανοιχτές, για να ακούσουμε τις παρατηρήσεις σχετικά με το πώς εφαρμόζεται στην πραγματική ζωή».

«Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα την πιο φιλική προς το επιχειρείν χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η μόνη μας ελπίδα να ξεκολλήσουμε από τη μιζέρια, όχι από τη δεκαετή κρίση που λέμε «τη φοβερή», αλλά στην ουσία. Όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε την ευκαιρία, έχουμε τη συγκυρία κι έχουμε και τη θέληση», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024