Με συνθήματα «Η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει και εδώ», «Η δουλεία υπάρχει ακόμη», «Είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εγκληματική βιομηχανία στον κόσμο, με κέρδη 150 δισ. δολ. κάθε χρόνο» πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Walk For Freedom (Περπάτημα για την Ελευθερία)

Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν σήμερα, Σάββατο, το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες άνθρωποι που διαδήλωσαν κατά της εμπορίας των ανθρώπων και είχαν ως στόχο να αφυπνίσουν πολίτες και περαστικούς για το ζήτημα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για έκτη χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Walk For Freedom (Περπάτημα για την Ελευθερία).

Φορώντας μαύρα ρούχα και μπλουζάκια με το μήνυμα «Abolish Slavery in every step» (Καταργήστε τη δουλεία με κάθε βήμα), εκατοντάδες συμμετέχοντες στην πορεία σχημάτισαν μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλον και περπάτησαν σιωπηλά στην παραλία, από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης έως τον Λευκό Πύργο.

Το Walk for Freedom διοργανώνεται σε όλο τον κόσμο με αφορμή την Πανευρωπαιϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, 18η Οκτωβρίου, από την Α21 μη κερδοσκοπική οργάνωση που κινητοποιείται από την ελπίδα ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα διασωθούν από τη δουλεία και θα βρουν αποκατάσταση.

Όπως αναγραφόταν σε πλακάτ που κρατούσαν οι σιωπηλοί μαυροφορεμένοι διαδηλωτές «99% των θυμάτων ποτέ δεν διασώζονται» και με την κινητοποίησή τους ζητούσαν να απαλειφθεί η σκλαβιά με κάθε μέσο.

Αξίζει να τονιστεί πως το φετινό Walk For Freedom σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών.

«Η δουλεία υπάρχει ακόμη»

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα «Η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει και εδώ», «Η δουλεία υπάρχει ακόμη», «Είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εγκληματική βιομηχανία στον κόσμο, με κέρδη 150 δισ. δολ. κάθε χρόνο» και «Κατάργηση της δουλείας παντού, για πάντα», βημάτισαν για να διακηρύξουν την ελευθερία.

Η πορεία, όπως αναφέρει το voria.gr, τράβηξε τα βλέμματα εκατοντάδων που κάθονταν σε καφέ ή έκαναν τη βόλτα τους στην παραλιακή, οι οποίοι τραβούσαν τους διαδηλωτές φωτογραφίες, ενώ δεν έλειψαν και οι επευφημίες από περαστικούς που φώναζαν «μπράβο για αυτό που κάνετε».

Η πορεία κατέληξε στον Λευκό Πύργο όπου όλοι μαζί φώναξαν με μια φωνή «Για την ελευθερία», τράβηξαν αναμνηστική φωτογραφία και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Το 6ο Walk for Freedom πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την έναρξη του 8oυ Διεθνή Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, στον οποίο έτρεξαν πολλοί από τους συμμετέχοντες στην πορεία με την ομάδα της Α21.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr