Πεντακόσιους τόνους ογκωδών αντικειμένων και εκατό τόνους οικοδομικών υλικών, μέσα σε διάστημα μόλις πέντε ημερών και μόνο από ένα δημοτικό διαμέρισμα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, συγκέντρωσαν οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας και ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου.

Επιχειρήθηκε «σαφάρι» καθαριότητας σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν στρώματα, παλιά έπιπλα, κουφώματα, πόρτες και είδη υγιεινής που παρατούν άγνωστοι στα πεζοδρόμια και δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και εμποδίζοντας την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών.

Η αρχή έγινε από την Ε’ δημοτική κοινότητα, όπου εντοπίστηκε και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

«Κάθε εβδομάδα κατά μέσο όρο συγκεντρώνουμε από τα πεζοδρόμια περίπου 180 τόνους ογκωδών απορριμμάτων. Αυτή την εβδομάδα μπήκαμε πιο δυναμικά με στόχο να καθαρίσουμε την Ε’ δημοτική κοινότητα, καθώς εκεί παρατηρήσαμε πως το πρόβλημα ήταν πιο έντονο. Το επόμενο διάστημα το ίδιο θα κάνουμε και στις άλλες τέσσερις δημοτικές κοινότητες του δήμου. Ελπίζω οι δημότες να σεβαστούν την προσπάθεια μας και να συνεργαστούν για να διατηρηθεί η καλή εικόνα» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Η ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αποτελεί «πονοκέφαλο» για τη νέα διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, που ζητά τη συνεργασία των δημοτών για να αλλάξει η εικόνα στην πόλη. Σ’ αυτό το πλαίσιο, τους καλεί να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να κλείνουν ραντεβού ώστε τα συνεργεία να περνούν προκαθορισμένη ημέρα και ώρα για να παραλαμβάνουν τα άχρηστα αντικείμενα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο