Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κούρδοι : Χαιρετίζουν την συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για την παύση πυρός στη Συρία

Κούρδοι : Χαιρετίζουν την συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για την παύση πυρός στη Συρία

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Κούρδοι από τις εξελίξεις της συμφωνίας ΗΠΑ-Τουρκίας αναφορικά με την κατάπαυση πυρός στην Συρία.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Κούρδοι από τις εξελίξεις της συμφωνίας ΗΠΑ-Τουρκίας αναφορικά με την κατάπαυση πυρός στην Συρία, με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο Αλντάρ Καλίλ να χαιρετίζει την συμφωνία.

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καλίλ, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποχρεώθηκε να κάνει ένα βήμα πίσω λόγω της δυνατής  «κουρδικής αντίστασης».

Συνάντηση Ερντογάν-Πενς

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος συνάντησε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο των ΗΠΑ  Μάικ Πενς στην Άγκυρα, με την συνάντηση να ολοκληρώνεται δίχως δηλώσεις ή κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Οι δύο άντρες συζήτησαν κεκλεισμένων των θυρών για περίπου δύο ώρες, αναφορικά με την επιχείρηση «πηγή ειρήνης».

Ψυχρό ήταν το κλίμα ανάμεσα στους δύο άντρες ενώ δεν έλειψαν «βλέμματα» που θα μπορούσαν να «κόψουν» την ανάσα. Εμφανίστηκαν βλοσυροί με «παγωμένα» πρόσωπα δίχως να μπορούν ή να έχουν την πρόθεση να κρύψουν την τεταμένη ατμόσφαιρα.

Αντιδρά η Δαμασκός

Ο σύμβουλος του Σύρου προέδρου δήλωσε πως η Δαμασκός διαφωνεί με την ιδέα του αυτόνομου Κουρδιστάν καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για αυτό το ενδεχόμενο στη Συρία.

«Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας είναι ασαφής» ανέφερε η Shaaban, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης.

Αναφορικά με τον όρο ζώνη ασφαλείας η Shaaban τόνισε, εκφράζοντας την αντίθεσή της ότι «όσον αφορά στον όρο «ζώνη ασφαλείας» των 20 μιλίων (32 χλμ), είναι ανακριβής: αυτό που πραγματικά θέλει η Τουρκία είναι μια κατοχική ζώνη».

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024