Την απόλυτη ικανοποίηση της Τουρκίας για την απόφαση κατάπαυσης πυρός 120 ωρών στη Συρία εξέφρασε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΗΠΑ - Τουρκίας

Την απόλυτη ικανοποίηση της Τουρκίας για την απόφαση κατάπαυσης πυρός 120 ωρών στη Συρία εξέφρασε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΗΠΑ – Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του τούρκου ΥΠΕΞ η Τουρκία «πήρε αυτό που ήθελε τόνισε».

«Μέσα σε 120 ώρες το YPG/PKK (σ.σ. οι Κούρδοι) θα εγκαταλείψουν την ζώνη ασφαλείας. Δεν είναι τερματισμός της επιχείρησης, είναι »πάγωμα»» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δείχνοντας μια αποφασιστική στάση από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

«Θα σταματήσουμε την επιχείρηση όταν όλοι οι τρομοκράτες εγκαταλείψουν την ζώνη ασφαλείας», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως υπήρξε συμφωνία να συγκεντρωθεί όλος ο βαρύς οπλισμός του YPG και να καταστραφούν οι θέσεις και τα οχυρά του.

«Το »πάγωμα» της τουρκικής επιχείρησης στην Συρία δεν είναι κατάπαυση πυρός, διότι κατάπαυση πυρός μπορεί να συμφωνηθεί μόνο μεταξύ δύο νόμιμων πλευρών», είπε επιπρόσθετα ο Τσαβούσογλου σε ένα δηκτικό σχόλιο προς τους Κούρδους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr