Πέθανε ο μποξέρ που είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη
Ο Πάτρικ Ντέι, ο οποίος έπεσε σε κώμα μετά από συνεχή χτυπήματα στο κεφάλι από τον Τσαρλς Κόνγουελ, δεν κατάφερε ποτέ να ξυπνήσει κι «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 27 χρονών
Ο Πάτρικ Ντέι σε ηλικία 27 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς δεν ξύπνησε… ποτέ από το κώμα όπου είχε πέσει μετά το νοκ-άουτ που είχε δεχτεί.
Συγκεκριμένα, είχε δεχτεί νοκ-άουτ στις 12 Οκτωβρίου από τον Τσαρλς Κορνγουελ κι έχασε τις αισθήσεις του, ενώ αποχώρησε με φορείο από το ρινγκ.
Μετά τον αγώνα, ο Ντέι διακομίστηκε στο νοσοκομείο και αποφασίστηκε πως έπρεπε να χειρουργηθεί με τους γιατρούς να δίνουν ελάχιστες ελπίδες.
Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει υποστεί βαριά εγκεφαλική βλάβη και ότι δύσκολα θα ήταν όπως πριν, με αποτέλεσμα τέσσερις μέρες μετά τον αγώνα να χάσει τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία μόλις 27 ετών.
«Ο Πάτρικ Ντέι πέθανε σήμερα υποκύπτοντας στη βαριά εγκεφαλική ζημιά που υπέστη στο παιχνίδι του το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου» τόνισε ο promoter του, Λου ΝτιΜπέλα.
Ο Ντέι είχε κατακτήσει δύο εθνικούς τίτλους και βρισκόταν στους δέκα καλύτερους πυγμάχους της WBC και IBF αυτόν τον Ιούνιο.
Το προπονητικό team και οι συγγενείς του Ντέι συγκεντρώθηκαν στην κλινική όπου νοσηλευόταν ο αθλητής για να τον αποχαιρετήσουν, κατόπιν απόφασης να του αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη που τον κρατούσε στη ζωή.
Ο θάνατος του ήταν ο τέταρτος μέσα στο 2019 για πυγμάχο, έπειτα από τραύματα που εμφανίστηκαν στον εγκέφαλο εξαιτίας χτυπημάτων του αντιπάλου.
Τον Ιούλιο ο 23χρονος αργεντινός Ούγκο Σαντιγιάν απεβίωσε.
Δύο ημέρες νωρίτερα είχε «φύγει» ο 28χρονος Μαξίμ Νταντάσεφ.
Στις 27 Σεπτεμβρίου πέθανε ο Βούλγαρος, Μπόρις Στάντσοφ.
Όλοι από βαριά εγκεφαλική βλάβη που υπέστησαν στα παιχνίδια τους.
Δείτε το νοκ-άουτ που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο μποξέρ:
https://youtu.be/EZX_ZsvQGqs?t=2
- Το σοκ της Γερμανίδας VAR του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού με μασκοφόρο οπαδό!
- Η «μηχανή» του Λουίς Ενρίκε φαντάζει ανίκητη
- Μπάγερν-Παρί 1-1: Θριαμβευτές οι Γάλλοι, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League (vid)
- Άλμπερτ: «Δεν θα αφήσουμε τον Άταμαν να αλλάξει την κατάσταση, χωρίς να παίξει καλύτερο μπάσκετ»
- Σερέλης: «Δεν παίξαμε καλή άμυνα και δεχθήκαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό»
- Σάκοτα: «Καλή ομάδα η Μάλαγα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε έρθει πιο κοντά στο επίπεδό της»
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Πότε είναι το τέταρτο παιχνίδι της σειράς
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 87-91: «Πέταξε» την ευκαιρία για «σκούπα» και τώρα… όλα για όλα στο Game 4 (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442