Από 10 έως 18 Μαΐου 2020 θα διεξαχθεί στο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Κέντρο “Athens International Sailing Center” το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX youth.

Τον Φεβρουάριο του 2020 είχε ανατεθεί στη Νέα Ζηλανδία η διεξαγωγή του παγκοσμίου πρωταθλήματος RSX 2020 που αποτελεί πρόκριση των χωρών της Ωκεανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα από χώρες της Ωκεανίας θα προκριθούν για το Τόκιο.

Η Νέα Ζηλανδία, όμως, δήλωσε αδυναμία να οργανώσει αυτό το πρωτάθλημα. Τότε, η διεθνής κλάση, γνωρίζοντας την ικανότητα της ελληνικής ιστιοπλοΐας να διοργανώνει κάτω από άριστες συνθήκες και με ασφάλεια μεγάλα events, όπως έγινε με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, αλλά και μετά από επιθυμία Ευρωπαίων κι άλλων ξένων αθλητών, στράφηκε προς την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία.

Ειδικότερα, ο γραμματέας της διεθνούς κλάσης Άντρους Πόξι ζήτησε από την ΕΙΟ –για να δοθεί λύση στο πρόβλημα- να αναλάβει να οργανώσει ταυτόχρονα με το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες. Η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία έδωσε καταφατική απάντηση, αφού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να διοργανώσει ένα μεγαλειώδες ευρωπαϊκό πρωτάθλημα –πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες- το ευρωπαϊκό ΦΙΝΝ.

Ακολούθησε αντίδραση από τις ομοσπονδίες της Ωκεανίας, οι οποίες ζήτησαν με επιμονή το πρωτάθλημα να μην φύγει από την ήπειρό τους, με δεδομένο ότι αποτελεί πρόκριση για τους αθλητές αυτής της ηπείρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ετσι, χθες αργά το απόγευμα, η εκτελεστική επιτροπή της διεθνούς κλάσης αποφάσισε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί  στην Αυστραλία. Από την πλευρά της η ΕΙΟ όχι μόνο δεν δημιούργησε θέμα, ίσα ίσα που συμφώνησε αμέσως, διότι αντιλαμβάνεται τη θέση των ομοσπονδιών της Ωκεανίας.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX που θα λάβει χώρα στην Αθήνα κατά το διάστημα 10-18 Μαΐου 2020 αποτελεί εσωτερική πρόκριση αθλητών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr