Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ο δήμος Αθηναίων και η CRS (Catholic Relief Services) απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε ιδιοκτήτες διαθέσιμων κατοικιών στην Αθήνα

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και εκμισθωτές διαθέσιμων προς ενοικίαση ακινήτων που επιθυμούν να μετέχουν στο μοντέλο οικονομικά προσιτής κατοικίας, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ένταξης του δήμου Αθηναίων, Curing the Limbo. Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ωφελείται οικονομικά η πόλη, ζωντανεύει η γειτονιά με συμμετοχικές δράσεις και διευκολύνεται η ένταξη των νέων κατοίκων της Αθήνας. 

Το Curing the Limbo είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που στοχεύει στην ένταξη νέων κατοίκων στις γειτονιές της πόλης, ξεκινώντας από ένα πιλοτικό αριθμό αναγνωρισμένων προσφύγων που μέχρι τώρα στεγαζόταν σε δομές φιλοξενίας. Δεδομένου ότι μία από τις βασικές ανάγκες ενός αυξανόμενου  πληθυσμού της Αθήνας είναι η πρόσβαση σε μακροχρόνια προσιτή κατοικία, το πρόγραμμα θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα (βάση δεδομένων) με πληροφορίες ακινήτων διαθέσιμων για εκμίσθωση.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα προσκαλεί ιδιοκτήτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) διαθέσιμων κατοικιών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αθηναίων, να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για να συμπεριληφθεί το ακίνητό τους στην πλατφόρμα κατοικιών που θα είναι διαθέσιμες για εκμίσθωση στους συμμετέχοντες του προγράμματος.

Σύνοψη των δραστηριοτήτων του προγράμματος

  • Με την υπογραφή του μισθωτηρίου το πρόγραμμα προσφέρει στους ιδιοκτήτες οικονομικό κίνητρο, το οποίο προσδιορίζεται από την τελική τιμή του ενοικίου.
  • Οι συμμετέχοντες ενοικιαστές θα λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη για να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες για διάστημα 9 μηνών.
  • Το πρόγραμμα εξασφαλίζει ότι κάθε μελλοντικός ενοικιαστής θα έχει παρακολουθήσει τα ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια του προγράμματος σχετικά με την ενοικίαση κατοικιών στην Ελλάδα, τις νομικές υποχρεώσεις των ενοικιαστών και τον ορθό τρόπο συντήρησης των διαμερισμάτων.
  • Η ομάδα του προγράμματος διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών πριν και μετά την υπογραφή του μισθωτηρίου και παρέχει ένα πρόσωπο αναφοράς καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Το πρόγραμμα υποστηρίζει και τις δύο πλευρές με νομικές συμβουλευτική.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα στο https://curingthelimbo.gr/aitisi-katagrafis-akinitou

Για περαιτέρω λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με τη  CRS στο GR_apartmentlist@crs.org, ή στο τηλέφωνο 6936008589.

Το Curing the Limbo είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων το οποίο  υλοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Προβολής Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Catholic Relief Services (CRS) και την International Rescue Committee και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024