Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα έξτρα δωμάτιο στο σπίτι μου

Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα έξτρα δωμάτιο στο σπίτι μου

Tips και λύσεις για να αλλάξεις το σπίτι και τη διάθεσή σου

Ένα νέο μέλος στην οικογένεια φέρνει την απόλυτη ευτυχία, αλλά και μια σειρά προβληματισμών. Ένας από αυτούς είναι και ανάγκη για ένα έξτρα δωμάτιο. Διαθέτει το σπίτι μας αυτόν τον χώρο; Μήπως θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να αναζητήσουμε αλλού στέγη;

Η απάντηση είναι ότι δεν θα χρειαστεί να… ξεσπιτωθούμε και να επιβαρυνθούμε με το άγχος ενοικίου ή των αγοραπωλησιών ακινήτων. Με τον σωστό σχεδιασμό, μπορούμε να αναμορφώσουμε το σπίτι μας και να αποκτήσουμε το επιπλέον δωμάτιο που χρειαζόμαστε στα ήδη υπάρχοντα τετραγωνικά.

Τέτοιου είδους λύσεις βέβαια δεν υλοποιούνται μαγικά. Η νέα διαρρύθμιση της κατοικίας μας θα χρειαστεί μικρής ή μεγαλύτερης έκτασης εργασίες. Στην πραγματικότητα θα πρόκειται για μια μίνι ή ευρεία ανακαίνιση. Ας αδράξουμε την ευκαιρία και να επενδύσουμε στο σπίτι μας, ώστε να το κάνουμε πιο σύγχρονο, πιο λειτουργικό και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας.  Σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να μας λύσει τα χέρια το το δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας της Alpha Bank.

«Χαρτογραφούμε» το χώρο

Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε το έξτρα δωμάτιο που χρειαζόμαστε είναι να εξετάσουμε καλά τους ήδη υπάρχοντες χώρους. Πόσα τετραγωνικά θα είναι το δωμάτιο που θέλουμε να δημιουργήσουμε; Από πού θα μπορούσαμε να «κλέψουμε» τα τετραγωνικά αυτά;

Στις πιο παλιές οικίες υπάρχουν ακόμη δωμάτια που πλέον δεν εξυπηρετούν, καθώς δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες ενός άλλου -ξεπερασμένου πλέον- μοντέλου ζωής στο σπίτι. Για παράδειγμα, σε πολλά σπίτια υπάρχουν ακόμα δωμάτια για ειδικές χρήσεις όπως χολ, τραπεζαρία, ή γραφείο. Στην πραγματικότητα κανένα από αυτά δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μιας οικογένειας.

Η σύγχρονη οικογένεια ζει στο σαλόνι, δεν το κρατά κλειστό για να δεχθεί εκεί μόνο τους καλεσμένους της και άρα να έχει ανάγκη άλλου καθιστικού. Όταν κάποιος μαγειρεύει, θέλει να έχει επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και γι’ αυτό η κουζίνα έχει «ενοποιηθεί» με το σαλόνι. Τραπεζαρία είναι το πάσο της κουζίνας και μόνο για τα επίσημα γεύματα ανοίγει το μεγάλο τραπέζι στο σαλόνι. «Γραφείο» για τους περισσότερους είναι πλέον το laptop που δεν χρειάζεται παρά 40 εκατοστά χώρο -όχι ένα ολόκληρο δωμάτιο!

Αν στα παραπάνω «χαμένα» τετραγωνικά προσθέσουμε και το ενδεχόμενο τα υπνοδωμάτια του σπιτιού να ακολουθούν τον παλιό κανόνα των τεράστιων δωματίων, τότε εύκολα διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλά ανεκμετάλλευτα τετραγωνικά τριγύρω…

Πού θα δημιουργήσουμε το νέο μας δωμάτιο

Έχοντας «χαρτογραφήσει» το σπίτι, μπορούμε να σχηματίσουμε μια ιδέα για το πού θα μπορούσε να δημιουργηθεί το έξτρα δωμάτιο που έχουμε ανάγκη.

Η εύκολη λύση είναι να μετατρέψουμε κάποιο από τα μεγάλα δωμάτια. Πχ, μπορούμε να χωρίσουμε το δωμάτιο που χρησιμοποιούμε μόνο ως γραφείο. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προβλέψουμε κάποιες μετατροπές στις πόρτες και τα παράθυρα των δωματίων, στα ηλεκτρολογικά και τις υπόλοιπες υποδομές τους ώστε να καταστούν πραγματικά λειτουργικά.

Εναλλακτικά μπορούμε να εξετάσουμε τη θέση που βρίσκεται η κουζίνα και το σαλόνι. Ενδεχομένως να εξυπηρετεί στη δημιουργία ενός έξτρα δωματίου η ενοποίηση αυτών των δύο χώρων. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη, δεδομένου ότι είναι η πιο σύγχρονη εκδοχή για μια κατοικία.

Σε κάθε περίπτωση, την πιο σωστή απόφαση για το πώς θα πρέπει να αναμορφωθεί το σπίτι μας θα τη λάβουμε αφού συμβουλευτούμε κάποιον αρχιτέκτονα. Μια επαγγελματική γνώμη θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα πιο όμορφο και λειτουργικό σπίτι.

Επένδυση στο ακίνητό μας                                                             

Με αφορμή την κάλυψη της ανάγκης μας για δημιουργία ενός έξτρα δωματίου, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια συνολικότερη ανακαίνιση της κατοικίας μας. Άλλωστε μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του σπιτιού και της ζωής μας μέσα σε αυτό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια επένδυση στην ιδιοκτησία μας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε και μια σοβαρή λύση για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης αυτής.

Τη λύση αυτή προσφέρει το στεγαστικό δάνειο Alpha Ανακαίνιση κατοικίας. Η Alpha Bank προσφέρει στους ιδιοκτήτες κατοικιών προνομιακή χρηματοδότηση, καθώς για εργασίες μικρής έκτασης από 5.000 έως 15.000 ευρώ δεν χρειάζεται προσημείωση ακινήτου. Η χρηματοδότηση χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις και ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου από 3 έως 8 έτη. Για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης, η χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει έως και 40.000 ευρώ με προσημείωση ακινήτου και την αποπληρωμή του δανείου να ανέρχεται σε έως και 20 έτη.

Επιπλέον, το Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας προσφέρει ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου. Για παράδειγμα μπορούμε να επιλέξουμε περίοδο χάριτος έως και έξι (6) μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους τόκους του δανείου, ή να επιλέξουμε να εξοφλήσουμε πρόωρα το δάνειο (μερικώς ή ολικώς) χωρίς επιβάρυνση. Ακόμη βάσει του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να καθορίσουμε εμείς τη δόση του στεγαστικού μας δανείου, εάν το εισόδημά μας παρουσιάσει παροδικές μεταβολές. Ακόμη προσφέρονται όλα τα προνόμια του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας.

Παράλληλα, το στεγαστικό πρόγραμμα Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus. Για κάθε ένα (1) ευρώ δανείου, κερδίζουμε δύο (2) Bonus πόντους, τους οποίους μπορούμε να εξαργυρώσουμε σε πάνω από 4.000 γνωστές φίρμες οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, αλλά και άλλων εταιριών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024