Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: «Εισβολή» Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο

Θεσσαλονίκη: «Εισβολή» Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο

Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο τούρκικο προξενείο όπου σήκωσαν πανό διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, ενώ φώναξαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, μετά την «εισβολή» μελών του Ρουβίκωνα στο τούρκικο προξενείο.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας διαμαρτύρονται για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα άτομα αυτά μπήκαν παριστάνοντας τους επισκέπτες. Στη συνέχεια ωστόσο, άνοιξαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρων των Κούρδων και κατά της Τουρκίας.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αρχές, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε δώδεκα προσαγωγές.

Η ανάρτηση

«Παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας στο εσωτερικό του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη» έγραψαν μέλη του Ρουβίκωνα στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε, επίσης, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις στην πρεσβεία της Τουρκίας ενάντια στην τουρκική εισβολή. Συμμετείχαν μέλη του ΠΑΜΕ και της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη).

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι συγκεντρωμένοι αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η πρόσφατη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις «μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο επιθέσεων σε άλλους λαούς, μέσω της αναβάθμισης και επέκτασης των υπαρχόντων βάσεων, στρατηγείων, υποδομών και μέσω της δημιουργίας νέων σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα».

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε «μαγνήτη επιθέσεων σε επικείμενη πολεμική σύγκρουση, βάζοντας το λαό σε θανάσιμους κινδύνους» επισημαίνουν.

Καλούν τον κόσμο να «δυναμώσει την οργανωμένη πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά ανταγωνισμούς, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά» και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό, αλλά και στο λαό της Τουρκίας, που αντιστέκεται και καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ σε τουρκικούς και αμερικανικούς στόχους

Σημειώνεται πως αυξημένα μέτρα επιτήρησης και ασφάλειας γύρω από τουρκικούς και αμερικανικούς στόχους εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, έχει δοθεί εντολή για αυξημένες περιπολίες και -χρονικά- μεγαλύτερη παραμονή αστυνομικών δυνάμεων έξω από εταιρείες τουρκικών και αμερικανικών συμφερόντων, αλλά και στο προξενείο της Τουρκίας και την αμερικάνικη πρεσβεία.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί και η επικαιροποίηση των στόχων.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024