Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαρκελώνη : Νέες συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών

Βαρκελώνη : Νέες συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών

Δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σφοδρών ταραχών στη Βαρκελώνη δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Βαρκελώνης, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης στη δεύτερη μέρα των μαζικών διαδηλώσεων που ξέσπασαν μετά την καταδίκη χθες, Δευτέρα, εννέα Καταλανών ηγετών σε ποινές κάθειρξης για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Οι αυτονομιστές ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να πιέζουν για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την αυτονομία της Καταλονίας, δηλώνοντας ότι οι ποινές κάθειρξης ενδυνάμωσαν το κίνημα.

Στις σημερινές πορείες σημειώθηκαν συγκρούσεις, με κάποιους διαδηλωτές να πετούν δοχεία και φωτοβολίδες ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις, βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε χαρτόνια στη μέση κεντρικών δρόμων της Βαρκελώνης, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών δρόμων, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Επιχείρησαν επίσης να ρίξουν τις μπάρες ασφαλείας που είχαν στηθεί γύρω από τα τοπικά κεντρικά γραφεία της ισπανικής κυβέρνησης στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία χρησιμοποίησε γκλοπ ενάντια στους διαδηλωτές, αποτρέποντάς τους να αποκλείσουν αυτοκινητοδρόμους και έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή. Ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Mossos δήλωσε ότι τρία άτομα συνελήφθησαν.

Αλλού, διαδηλωτές άναψαν κεριά, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελευθερία για τους πολιτικούς κρατούμενους».

Οι διαδηλώσεις γίνονται υπέρ των εννέα αυτονομιστών που καταδικάστηκαν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024