Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία : Οι αγρότες διαμαρτύρονται με τρακτέρ-Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Ολλανδία : Οι αγρότες διαμαρτύρονται με τρακτέρ-Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Αγρότες προκαλούν μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητοδρόμους στο πλαίσιο της τρίτης κινητοποίησης διαμαρτυρίας τους

Χιλιάδες ολλανδοί αγρότες έβγαλαν σήμερα τρακτέρ σε αυτοκινητοδρόμους προκαλώντας μεγάλα μποτιλιάρισμα στο πλαίσιο της εκστρατείας διαμαρτυρίας τους γι’ αυτό που θεωρούν απόπειρες να επιρριφθεί σ’ αυτούς η ευθύνη για τη ρύπανση με άζωτο.

Κο

Τα κομβόι των τρακτέρ ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με προορισμό την Ουτρέχτη και οι αγρότες σκοπεύουν να μεταφέρουν αργότερα τη διαμαρτυρία τους στη Χάγη, όπου σχεδιάζονται χωριστές διαδηλώσεις.

Είναι η τρίτη φορά που οι αγρότες οργανώνουν ημέρα διαμαρτυρίας στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που άρχισαν τον Μάιο, όταν δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Ολλανδία παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις εκπομπές αερίων.

Μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς οδικούς άξονες

Μποτιλιαρίσματα στους αυτοκινητοδρόμους σημειώνονται σήμερα σε μήκος 375 χιλιομέτρων, ιδιαίτερα γύρω από την Ουτρέχτη, σύμφωνα με τον οργανισμό οδηγών και οδών ANWB. Ένα κυβερνητικό περιβαλλοντικό ινστιτούτο, για το οποίο οι αγρότες λένε πως ευθύνεται για τη δημοσίευση παραπληροφόρησης σχετικά με τις εκπομπές αζώτου, βρίσκεται στην Ουτρέχτη.

«Πέρυσι δεν άκουγες τίποτε για άζωτο και τώρα ξαφνικά είναι ένα θανάσιμο ζήτημα», είπε στον κρατικό ραδιοσταθμό NOS ο Μίσα Μπάουβερ της Αμυντικής Δύναμης Αγροτών.

«Όλοι αυτοί είναι άνθρωποι της πόλης που έχουν δύο φυτά στο μπαλκόνι τους και λένε «η φύση υποφέρει».

Η κτηνοτροφία είναι μείζων αιτία της ρύπανσης με άζωτο, όπως και οι κατασκευές και οι μεταφορές. Οι αγρότες υπογραμμίζουν πως έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μειώσουν τις εκπομπές τους και λένε πως ο ρόλος τους ως προμηθευτών τροφής για το έθνος υποτιμάται.

Παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα μέτρα κατά των αγροτών, ένα πολιτικό κόμμα έχει προτείνει να μειώσει η Ολλανδία τον αριθμό των ζωντανών ζώων που παράγει, προκαλώντας κατακραυγή από οργανώσεις αγροτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024