Ένα σύγχρονο κωσταλέξι αποκάλυψε η ολλανδική αστυνομία

Ένα σύγχρονο κωσταλέξι αποκάλυψε η ολλανδική αστυνομία. Μια ολόκληρη οικογένεια, ο πατέρας και τα 6 παιδιά του ζούσαν επί εννέα ολόκληρα χρόνια κλεισμένοι μέσα στο κελάρι μια απομονωμένης φάρμας, στα βόρεια της χώρας, χωρίς να έχουν επαφές με τον έξω κόσμο.

Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν το ένα από τα παιδιά, κατάφερε να δραπετεύσει, πήγε σε ένα κοντινό μπαρ και ζήτησε βοήθεια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, έναν 25χρονο ο οποίος μίλησε με τον ιδιοκτήτη του μπαρ αποκαλύπτοντάς του τη φρικτή ιστορία.

Η φρικτή υπόθεση

Του είπε πως ήταν κλειδαμπαρωμένος στο κελάρι επί 9 χρόνια μαζί με τα αδέλφια του, ηλικίας μεταξύ 16 και 25 ετών.

Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία και από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε ένας άντρας, κατάκοιτος σε ένα κρεβάτι λόγω εμφράγματος που είχε περάσει, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο πατέρας της οικογένειας.

Τα παράθυρα στο κελάρι ήταν σφραγισμένα, ενώ τόσο ο πατέρας όσο και τα παιδιά κάλυπταν τις ανάγκες τους από τον κήπο και τα ζώα της φάρμας.

«Περίμεναν να περάσει ο χρόνος»

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο δήμαρχος του χωριού, «η μητέρα της οικογένειας είχε πεθάνει πριν φτάσουν εδώ, ενώ όλοι τους έδειχναν να περιμένουν να περάσει, απλά, ο χρόνος».

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης έναν 58χρονο άνδρα ο οποίος δεν είναι ο πατέρας των παιδιών και ο ρόλος του οποίου ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί.

Τα μέλη της οικογένειας μεταφέρθηκαν σε ψυχιατρική κλινική για να λάβουν την απαραίτητη βοήθεια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr