Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τ. Παππάς στο One Channel: O ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα

Τ. Παππάς στο One Channel: O ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 15 Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος Τάσος Παππάς.

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 15 Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος Τάσος Παππάς, όπου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Δημήτρη Μανιάτη και τον Περικλή Δημητρολόπουλο μίλησε, μεταξύ άλλων για τις τελευταίες εξελίξεις στον τουρκοσυριακό μέτωπο, τις στρατηγικές που ακολουθεί ο Τραμπ και ο Ερντογάν, αλλά επιστρέφοντας στα εγχώρια σχολίασε επίσης τις πρόσφατες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να προσεγγίσει τον κόσμο.

Εντύπωση έκανε στον κ. Παππά το γεγονός ότι δύο από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, της τουρκοκουρδικής σύρραξης δηλαδή, η οποία διευκολύνθηκε από τις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιμετωπίζουν εσωτερικά προβλήματα, με την πιθανότητα καθαίρεσης ο μεν και την συνεχή αποχώρηση αξιωματούχων ο δε.

«Αποδυναμωμένος ο Πούτιν» από την τουρκική εισβολή στη Συρία

Μέσα από όλα αυτά, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι αποδυναμωμένος βγαίνει ο Πούτιν, ο οποίος «προσπαθεί να κατοχυρώσει τα ερείσματα που έχει στη Συρία τόσο επί Σοβιετικής Ένωσης όσο και μετά.

Στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο κατήγγειλε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το ρωσικό αυταρχισμό, ενώ για τον Ερντογάν δήλωσε πως «θέλει να δημιουργήσει συνθήκες εθνοκάθαρσης».

Σχολίασε ακόμα την προδοσία από πλευράς ΗΠΑ απέναντι στους Κούρδους της Συρίας λέγοντας πως «καλές οι συμμαχίες, βοηθάνε σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά αν τα πράγματα ξεφύγουν, τότε θα είσαι μόνος, εσύ και ο αντίπαλος».

Η στρατηγική της Τουρκίας από την άλλη «είναι σταθερά μια στρατηγική αναθεωρητική είτε κυβερνούν κεμαλιστές είτε ισλαμιστές», τόνισε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε πως «για την ώρα ο Ερντογάν χειρίζεται με επιδεξιότητα τα θέματα της χώρας του και χρησιμοποιεί τις απειλές του Τραμπ για να δικαιολογήσει τα οικονομικά προβλήματα που έχει στο εσωτερικό του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα»

Αλλάζοντας θέμα συζήτησης, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, στην εικόνα και το περιεχόμενο του κόμματος και τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια είναι ένα κόμμα εξουσίας και όντας τέτοιο, στις σύγχρονες κοινωνίες δεν μπορεί παρά να είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, με την έννοια των κοινωνικών ομάδων που θέλει να εκπροσωπήσει».

Με αφορμή την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα, ο κ. Παππάς δήλωσε πως «πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πλευρά της ηγετικής ομάδας αυτή η θηριώδης αναντιστοιχία που υπάρχει ανάμεσα στο εκλογικό ποσοστό και την οργανωτική στράτευση» και εξέφρασε την άποψη πως κάτι τέτοιο πρέπει να γεφυρωθεί.

Έκανε σύγκριση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το χρόνο που χρειάστηκε το καθένα από τα δύο κόμματα για να απογειωθεί και αναγνωρίζοντας το διαφορετικό της εκάστοτε εποχής είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «χρειάστηκε λιγότερο χρονικό διάστημα για να απογειώσει τα ποσοστά του και το έκανε κάτω από δυσμενέστερες συνθήκες».

Τέλος, για την απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει τον κόσμο με σκοπό την εγγραφή νέων μελών, υποστήριξε πως «δεν είναι κλασικού τύπου διαδικασία. Κατεβαίνει κάτω, συνομιλεί, ακούει, προσπαθεί να απαντήσει. Έχει μια αδιαμεσολάβητη σχέση με τον κόσμο, καθώς αυτός είναι το βασικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024