Τ. Παππάς στο One Channel: Ο κ. Μητσοτάκης νιώθει ανασφάλεια
Για την πολιτική επικαιρότητα μίλησε στην εκπομπή One Talk ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην «Εφημερίδα των Συντακτών», Τάσος Παππάς.
Για την πολιτική επικαιρότητα μίλησε στην εκπομπή One Talk ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην «Εφημερίδα των Συντακτών», Τάσος Παππάς.
Σχετικά με την έντονη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα αίσθημα ανασφάλειας. Δε ξέρει εάν ελέγχει το κόμμα του. Δε θέλει να πάθει το κάζο που έπαθε ο πατέρας του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παρά τα θηριώδη ποσοστά του. Και όλη την τριετία αντιμετώπιζε εσωκομματικά προβλήματα από την ομάδα Έβερτ».
«Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στα χέρια του. Είναι ένα φαινόμενο βοναπαρτισμού αυτό» είπε και πρόσθεσε πως «οι πρωθυπουργοί πιστώνονται τα θετικά και χρεώνουν στους από κάτω τα αρνητικά. Τώρα ότι γίνεται θα πηγαίνει στον κ. Μητσοτάκη. Γιατί αυτός έχει επιλέξει τα πρόσωπα. Αυτό λέει η κοινή λογική» κατέληξε. Όσον αφορά το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος σημείωσε πως «ο συγκεντρωτισμός θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα ήθελε να λύσει». Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων και εξήγησε ποιοι είναι κατά. «Η Γερμανία είναι απέναντι στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Για το Βερολίνο οι συμφωνίες που έχουν να κάνουν με την οικονομία είναι ιερές. Για τις υπόλοιπες δεν έχουν πρόβλημα, γιατί κι αυτοί τις παραβιάζουν» τόνισε.
«Εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εξασφαλίσει τα εχέγγυα τα οποία θα ικανοποιήσουν τους δανειστές και δεν δημιουργήσουν προβλήματα δημοσιονομικού εκτροχιασμού, τότε δεν θα δούμε γενναιοδωρία» σχολίασε σχετικά. Επιπλέον μίλησε για το ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον του. «ο Τσίπρας είναι κάτι ανάλογο με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τηρουμένων των αναλογιών. Δεν τον αμφισβητεί κανείς στο κόμμα του, ούτε θέλει ούτε μπορεί. Αλλά πρέπει να λύσει ένα πρόβλημα βασικό. Είναι ένα κόμμα με 32% και το πολιτικό προσωπικό που τον διοικεί είναι του 3%» σημείωσε και υποστήριξε την ανάγκη να «γίνει ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία. Αλλά όχι προσκλητήριο οπαδικού χαρακτήρα. Να δημιουργηθούν οργανώσεις με σταθερότητα και διαρκή παρουσία στο καθημερινό γίγνεσθαι» κατέληξε.
Πηγή: onetv.gr
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/4): Δράση με Παναθηναϊκό στη Euroleague και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Undeclared Work in Greece Remains Above EU Average
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
- ΗΠΑ: Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν – Πάνω από 60 συλλήψεις
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442