Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην μείωση εκπομπών CO2 κατά 40% έως το 2025 στοχεύει η Volvo

Στην μείωση εκπομπών CO2 κατά 40% έως το 2025 στοχεύει η Volvo

Εν όψει της επικείμενης πρεμιέρας του ηλεκτρικού XC40, οι Σουηδοί ανακοίνωσαν φιλόδοξο σχέδιο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των δραστηριοτήτων τους συνολικά, περιστέλλοντας τις αντίστοιχες τιμές κατά 40% σε διάστημα εξαετίας.

Ξεκινώντας από την επικείμενη αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση τoυ XC40, η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατά 40% μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κάθε της νέου μοντέλου με ορίζοντα εξαετίας και χωρίς φυσικά το συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης να στοχεύει αποκλειστικά στα αυτοκίνητα αυτά καθ΄αυτά, καθιστώντας το συγκεκριμένο project των Σουηδών το πιο φιλόδοξο που έχει ανακοινωθεί ποτέ από αυτοκινητοβιομηχανία.

Η νέα ανακοίνωση της Volvo με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συνέχεια του ολιστικού προγράμματός της για την μετατροπή της σε κλιματικά ουδέτερη αυτοκινητοβιομηχανία έως το 2040.

Η πρώτη πράξη των σχεδίων της για την κλιματική ουδετερότητα των βιομηχανικών της δραστηριοτήτων θα γραφτεί από το επικείμενο ηλεκτρικό XC40 το οποίο θα αποτελέσει την αρχή για το λανσάρισμα αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία και θα επωμιστούν ένα μεγάλο μέρος της «ευθύνης» για τους περιβαλλοντικούς στόχους της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε ό,τι αφορά το σκέλος των προϊόντων.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσαν οι Σουηδοί, θα ακολουθήσουν ακόμα πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα λανσάρονται με «ρυθμό» ένα τον χρόνο για την επόμενη πενταετία.

«Μετασχηματίζουμε την εταιρεία μας μέσω εμπεριστατωμένων ενεργειών και όχι συμβολικών υποσχέσεων. Στην Volvo είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε συνολικά το ζήτημα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, περιορίζοντας τόσο το αποτύπωμα των βιομηχανικών μας δραστηριοτήτων όσο και τις εκπομπές των αυτοκινήτων μας. Επίσης θα επιχειρήσουμε να το αντιμετωπίσουμε και σε όλους τους τομείς στους οποίους έχουμε επιρροή, καλώντας τους προμηθευτές μας όσο και τους παρόχους ενέργειας προς ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της σουηδικής φίρμας, Hakan Samuelsson.

Σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα και άμεσα σχέδια της Volvo σε σχέση με τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων της, σκοπεύει να χρησιμοποιεί έως και κατά 25% ανακυκλωμένα πλαστικά για την κατασκευή των τμημάτων των νέων μοντέλων της από αντίστοιχο υλικό.

Παράλληλα, η Volvo προανήγγειλε επιπλέον ότι η αναθεώρηση πρακτικών που αφορούν τις γραμμές παραγωγής και τις μεταφορές, θα μειώσουν επίσης κατά 25% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να αναλύει τους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί η συγκεκριμένη περιστολή.

Τέλος, με αφετηρία τη νέα ηλεκτροκίνητη έκδοση του XC40, η Volvo θα δημοσιοποιεί στοιχεία για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός αυτοκινήτου σε όλο τον κύκλο ζωής του κατά μέσο όρο, συμπεριλαμβάνοντας στην μέτρηση και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτουν από τη διαδικασία επαναφόρτισης των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024