Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας από τον εθισμό σε videogames

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας από τον εθισμό σε videogames

Για τον παιδικό εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μίλησε στην εκπομπή One Direct ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Δημήτρης Μπουρσινός, με αφορμή το μαύρο που έριξε το δημοφιλέστερο online videogame, Fortnite

Για τον παιδικό εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μίλησε στην εκπομπή One Direct ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Δημήτρης Μπουρσινός.

Με αφορμή το μαύρο που έριξε το δημοφιλέστερο, σε νεαρές και όχι μόνο ηλικίες, online videogame, Fortnite, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο το τέλος της δέκατης σεζόν, προκαλώντας, όμως, παράλληλα έντονη ανησυχία στους φίλους του παιχνιδιού για το τέλος ή όχι της διάσημης πλατφόρμας επιβίωσης, αναδείχτηκε το ζήτημα του εθισμού και της εξάρτησης από το διαδίκτυο.

Ο κ. Μπουρσινός υποστήριξε πως «δεν πρέπει να δαιμονοποιήσουμε εν γένει τη χρήση του διαδικτύου. Χρειάζεται, όμως μέτρο και όρια, τα οποία πρέπει να είναι σαφή, ξεκάθαρα και ευδιάκριτα».

Πώς μπορούμε να διακρίνουμε αν ένα παιδί έχει εθιστεί στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια;

Ο ψυχολόγος εξήγησε πως με βάση στατιστικά του ΠΟΥ, υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε ένα παιδί που υποδηλώνουν τον εθισμό του, ωστόσο τα περισσότερα παιδιά κάνουν υπερβολική χρήση του διαδικτύου, κάτι που πρέπει να προβληματίζει εξίσου.

Αυτό που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι οι εξωσχολικές δραστηριότητες, η μη καθιστική ζωή και ο ύπνος.

Ο κ. Μπουρσινός εξήγησε επίσης τους παράγοντες που κάνουν ένα παιχνίδι εθιστικό, καθώς επίσης και την πρόκληση που δημιουργείται στους ενήλικες για να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τον εθισμό, αλλά και για να ενδυναμώσουν το θεσμό της οικογένειας.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024