Για τον παιδικό εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μίλησε στην εκπομπή One Direct ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Δημήτρης Μπουρσινός, με αφορμή το μαύρο που έριξε το δημοφιλέστερο online videogame, Fortnite

Για τον παιδικό εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μίλησε στην εκπομπή One Direct ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Δημήτρης Μπουρσινός.

Με αφορμή το μαύρο που έριξε το δημοφιλέστερο, σε νεαρές και όχι μόνο ηλικίες, online videogame, Fortnite, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο το τέλος της δέκατης σεζόν, προκαλώντας, όμως, παράλληλα έντονη ανησυχία στους φίλους του παιχνιδιού για το τέλος ή όχι της διάσημης πλατφόρμας επιβίωσης, αναδείχτηκε το ζήτημα του εθισμού και της εξάρτησης από το διαδίκτυο.

Ο κ. Μπουρσινός υποστήριξε πως «δεν πρέπει να δαιμονοποιήσουμε εν γένει τη χρήση του διαδικτύου. Χρειάζεται, όμως μέτρο και όρια, τα οποία πρέπει να είναι σαφή, ξεκάθαρα και ευδιάκριτα».

Πώς μπορούμε να διακρίνουμε αν ένα παιδί έχει εθιστεί στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια;

Ο ψυχολόγος εξήγησε πως με βάση στατιστικά του ΠΟΥ, υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε ένα παιδί που υποδηλώνουν τον εθισμό του, ωστόσο τα περισσότερα παιδιά κάνουν υπερβολική χρήση του διαδικτύου, κάτι που πρέπει να προβληματίζει εξίσου.

Αυτό που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι οι εξωσχολικές δραστηριότητες, η μη καθιστική ζωή και ο ύπνος.

Ο κ. Μπουρσινός εξήγησε επίσης τους παράγοντες που κάνουν ένα παιχνίδι εθιστικό, καθώς επίσης και την πρόκληση που δημιουργείται στους ενήλικες για να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τον εθισμό, αλλά και για να ενδυναμώσουν το θεσμό της οικογένειας.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr