Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΛ.ΑΣ: Επιχείρηση κάλυψης των κενών σε αστυνομικές υπηρεσίες στον Πειραιά

ΕΛ.ΑΣ: Επιχείρηση κάλυψης των κενών σε αστυνομικές υπηρεσίες στον Πειραιά

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης των αστυνομικών υπηρεσιών αποτελεί διαρκή επιδίωξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

«Για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), το Αρχηγείο προκήρυξε, κατά τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους, ικανό αριθμό αυτών, εκ των οποίων σημαντικό ποσοστό έχει ήδη καλυφθεί, ενώ καταβλήθηκε επιπλέον προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυσή τους κατά τις λοιπές τοποθετήσεις – μεταθέσεις.» Aυτό αναφέρεται σε έγγραφη απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κατσαφάδος για την υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών στον Πειραιά.

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης των αστυνομικών υπηρεσιών αποτελεί διαρκή επιδίωξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Αρχηγείο καταβάλλει προσπάθειες για την πλέον επαρκή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, αξιοποιώντας όλες τις παρεχόμενες δυνατότητες που προκύπτουν από την ορθολογική κατανομή της συνολικής δύναμης του Σώματος, σε συνάρτηση με τις ειδικές προβλέψεις του κανονισμού που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού.»

Επιπλέον τόνισε ότι για την υλοποίηση της εφαρμοζόμενης Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες έχουν διαμορφώσει Ειδικά Επιχειρησιακά Σχέδια με σκοπό την πλέον αποτελεσματική αστυνόμευση σε όλες τις περιοχές εδαφικής τους αρμοδιότητας και ιδίως στα σημεία εκείνα όπου παρουσιάζεται εντονότερη παραβατικότητα. Όπου δε απαιτείται, αναβαθμίζεται το επίπεδο των λαμβανόμενων μέτρων, σε συνάρτηση με τις χρονικές και τοπικές απαιτήσεις και ανάγκες, οι οποίες διαρκώς αξιολογούνται και επανεκτιμώνται.

Ακολούθως σημείωσε ότι «από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας έχουν δοθεί, στις αρμόδιες περιφερειακές του υπηρεσίες, κατευθυντήριες εντολές και οδηγίες αφενός μεν για την αυξημένη, εμφανή, αστυνόμευση μέσω της πραγματοποίησης εποχούμενων περιπολιών – μικτών εξορμήσεων, αφετέρου δε για τη διενέργεια επισταμένων και ουσιαστικών ελέγχων, με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση, κατά τον πλέον ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, των όποιων τοπικών ζητημάτων αστυνομικής φύσης.»

Παράλληλα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την αντιμετώπιση του θέματος της ασφάλειας του οδικού δικτύου και την αποτελεσματική διαχείριση της οδικής κυκλοφορίας, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. διενεργούνται, σε καθημερινή βάση, συστηματικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο, με σκοπό την τήρηση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. και την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.»

Τέλος, ο κ. Οικονόμου αναφορικά με την επίλυση των στεγαστικών ζητημάτων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιώς και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής υπογράμμισε ότι «από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εκδηλώνονται όλες οι επιβαλλόμενες, για το σκοπό αυτό, ενέργειες αρμοδιότητάς της αναφορικά με την εξέταση κάθε υφιστάμενης δυνατότητας διευθέτησης του όλου ζητήματος, με παράλληλη, σε συντρέχουσα περίπτωση, αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.»

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024