Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πειραιάς : Πώς έκρυβαν τα 700 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες

Πειραιάς : Πώς έκρυβαν τα 700 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα 700 κιλά κοκαΐνης ήταν μοιρασμένα σε πλαστικά σακουλάκια, στοιβαγμένα στο μηχανισμό ψύξεως του εμπορευματοκιβωτίου, κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες

Εικόνες από την κρυμμένη ποσότητα μαμούθ κοκαΐνης που εντοπίστηκε στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες προερχόμενα από το Εκουαδόρ, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα 700 κιλά κοκαΐνης ήταν μοιρασμένα σε πλαστικά σακουλάκια, στοιβαγμένα στο μηχανισμό ψύξεως του εμπορευματοκιβωτίου, κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες.

Πώς γινόταν η διακίνηση

Παρουσιάζοντας στοιχεία για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης είπε ότι το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών χρησιμοποιούσε την ίδια μεταφορική εταιρεία και το ίδιο νόμιμο εμπόρευμα – μπανάνες – με χώρα αποστολέα το Εκουαδόρ (Ισημερινός).

Όπως πρόσθεσε, διαφοροποίηση υπήρχε μόνο ως προς το λιμάνι προορισμού των εμπορευμάτων το οποίο ήταν είτε το λιμάνι του Πειραιά είτε της Θεσσαλονίκης ή το Δυρράχιο στην Αλβανία.

Χώρα προορισμού ή ενδιάμεσος σταθμός η Ελλάδα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τα στοιχεία προκύπτουν ότι κυκλώματα ναρκωτικών επιλέγουν συχνά την Ελλάδα ως χώρα προορισμού ή ενδιάμεσο σταθμό, για να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης από το Εκουαδόρ.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται συνεργάτες των κυκλωμάτων αυτών, οι οποίοι διακινούν τα ναρκωτικά είτε στην εγχώρια αγορά είτε στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024