Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κατάθεση του αστυνομικού που δέχτηκε κλoτσιά σε διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Η κατάθεση του αστυνομικού που δέχτηκε κλoτσιά σε διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Περιγράφει όλα όσα έγιναν στην πορεία του ΠΑΜΕ.

Κατάθεση στις αρχές έδωσε ο αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και άλλα άτομα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι και τον αυχένα.

Ο αστυνομικός είπε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο του Alpha, ότι βρισκόταν μαζί με άλλους συναδέλφους της διμοιρίας του στο άγαλμα του Τρούμαν όταν πήρε εντολή να απομακρύνει μια ομάδα μελών του ΠΑΜΕ που πετούσε μπογιές στο άγαλμα που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αστυνομικός των ΜΑΤ είπε ότι αν και προσπάθησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές με τη χρήση της φυσούνας με τα χημικά αλλά και γκλοπ χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν καθώς έρχονταν συνεχώς και άλλα άτομα.

Στο σημείο εκείνο ο αστυνομικός δέχθηκε τις δύο κλωτσιές του  διαδηλωτή με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγμα στην κλείδα και τραυματισμό στον αυχένα.

Ο αστυνομικός είπε στους συναδέλφους του ότι εκείνη τη στιγμή ένιωσε να χάνει το φως του, ότι του έφυγε το κράνος και ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές συνέχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι πριν τελικά να τον σώσουν οι παρόντες συνάδελφοί του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο διαδηλωτής έχει αναγνωριστεί με την έρευνα να συνεχίζεται προκειμένου να αναγνωριστούν και άλλοι δράστες.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ έχει ως εξής:

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου σε πορεία του ΠΑΜΕ προς την Πρεσβεία των Η.Π.Α. ομάδα διαδηλωτών έριξε μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν.

Σε συμπλοκή με τη διμοιρία της ΥΑΤ που είχε διατεθεί στο χώρο, ομάδα περίπου 50 ατόμων με αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια επιτέθηκε με σφοδρότητα και αδικαιολόγητη βία κατά των αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Από την συμπλοκή τραυματίσθηκαν 5 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν με ελαφρά τραύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Για τα γεγονότα σχηματίσθηκε δικογραφία και οι έρευνες αναγνώρισης συνεχίζονται. Έχει ήδη γίνει αναγνώριση ενός ατόμου, το οποίο επιτέθηκε με ιδιάζουσα βία κατά αστυνομικού

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 3ο τελικό της Volley League ανδρών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024