Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομικός για μίζες: «Τον λυπήθηκα επειδή ήταν απεγνωσμένος. Νόμιζα ότι μου έδωσε έγγραφα κι όχι χρήματα..»

Αστυνομικός για μίζες: «Τον λυπήθηκα επειδή ήταν απεγνωσμένος. Νόμιζα ότι μου έδωσε έγγραφα κι όχι χρήματα..»

Τι ανέφερε ο διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αλλοδαπών για τον καταγγελόμενο χρηματισμό του από επιχειρηματία. Κι οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί αφέθηκαν ελευθεροι με περιοριστικούς όρους

“O καταγγέλλων αφού με ευχαρίστησε που του έδωσα συμβουλές μόνο για την δικαστική διαχείριση της υπόθεσης του  μου έδωσε έναν σφραγισμένο φάκελο, ο οποίος θεώρησα ότι μπορεί να περιείχε κάποιο έγγραφο σχετικά με την υπόθεση του και γι αυτό δεν τον άνοιξα και τον έβαλα κατευθείαν στην τσέπη μου.

Κάτι είπε για χρήματα αλλά δεν τον πίστεψα, αν και μου είχε πει ότι θα μου έκανε από μόνος του δώρο για τη βοήθεια μου.  Νόμιζα ότι αστειευόταν και συνέχισα κι εγώ στο ίδιο ύφος.

Φώναξα και τον υποδιοικητή στο γραφείο μου και ο καταγγέλλων πάλι με ευχαρίστησε για τη βοήθεια μου. Απλά του είπαμε να μην ακουστεί ότι τον βοηθήσαμε συστήνοντας του απλά και μόνο τι να πει γιατί μετά αυτό θα παρεξηγούταν.  Αφού διαβεβαίωσε ότι δε θα ξαναπασχολήσει παράνομους αλλοδαπούς στην επιχείρηση του και θα ναι απόλυτα νόμιμος στο μέλλον αποχώρησε».

Οι ισχυρισμοί

Σε αυτό τον ισχυρισμό προχώρησε –μέσω του νομικοί εκπροσώπου του, δικηγόρου Πειραιώς κ Ιωάννη Γλύκα- ο 54χρονος διοικητής περιφερειακού Τμήματος Αλλοδαπών και πρώην στέλεχος της Ασφάλειας της Βουλής- ο οποίος είχε συλληφθεί προ μερικών ημερών μαζί με έναν συναδελφο του, γιατί πήραν 3.000 ευρώ από ιδιοκτήτη εταιρείας ανακύκλωσης για να τον υποβοηθήσουν σε μείωση προστίμου  που του είχε υποβληθεί για παράνομη απασχόληση εννιά αλλοδαπών.

Κι οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις   απολογίες τους με περιοριστικούς όρους.

Ο επιχειρηματίας είχε απευθυνθεί  στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που προχώρησε σε προσημείωση των χαρτονομισμάτων ενώ κατέγραψε με κάμερες την αναφερόμενη παραδοση των χρημάτων σε φάκελο.

Ο διοικητής του Τμήματος Αλλοδαπών επιχείρησε να δώσει μια άλλη εκδοχή του  καταγγελλόμενου χρηματισμού κι απέδωσε την βοήθεια που προσέφερε   στον ιδιώτη   στο ότι «ήταν απεγνωσμένος και τον λυπήθηκε» Όπως σημείωσε «οταν λοιπόν ήρθε στο γραφείο μου, ήταν σε απόγνωση επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε χρήματα και ότι δεν μπορούσε να πληρώσει το υπέρογκο ποσό το οποίο θα του επέβαλλε ως διοικητικό πρόστιμο η Επιθεώρηση Εργασίας, ήτοι 10.500 ευρώ ανά άτομο.

Ποινική διαδικασία

Φυσικά, εγώ τον ενημέρωσα ότι έχει ήδη κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του και ότι κατόπιν της παρέλευσης του αυτοφώρου θα οδηγείτο  σε τακτική δικάσιμο. Το μόνο το οποίο τον συμβούλευσα, επειδή τον λυπήθηκα που ήταν απογοητευμένος, ήταν σε σχέση με το πρόστιμο το οποίο θα του επιβαλλόταν μετά βεβαιότητας από την Επιθεώρηση Εργασίας, να δήλωνε εγγράφως ότι δεν ήξερε ότι οι αλλοδαποί που φαινόταν να απασχολούσε στην επιχείρησή του ήταν μη νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα»

Για να συμπληρώσει ο κατηγορούμενος ένστολος «δυστυχώς στην παρούσα περίπτωση πρόκειται για μια αμιγώς προβοκατόρικη συμπεριφορά, καθώς με βάση τα ανωτέρω εκτιθέμενα αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ουδεμία προαπόφαση υπήρχε εκ μέρους μου για διάπραξη εγκλήματος και ο καταγγέλλων δημιούργησε τις πρόσφορες συνθήκες για να με εκμεταλλευτεί».

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024