Ο Ατζέντ Χολί μέσω του Οne κάνει έκκληση, καθώς όπως λέει εάν δεν υπάρξουν γρήγορα εξελίξεις στη Συρία, η τραγωδία είναι αναπόφευκτη.

Την αγωνία των ομοεθνών του για την επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση στα εδάφη που κατοικούν, μεταφέρει μέσα από το ONE Channel και τον δημοσιογράφο Γιάννη Ζιάκα ο Κούρδος δημοσιογράφος Ατζέντ Χολί.

Για ομηρία των Κούρδων της βορειοανατολικής Συρίας μιλάει ο Κούρδος δημοσιογράφος.

«Δίπλα στα συριακοτουρκικά σύνορα, ειδικά στις πόλεις Σαρί Κανέ, Ρας αλ Αϊν, Ταλ αμπιαντ, καθώς και στο Καμισλi, οι άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν δρόμο για διαφύγουν. Το ίδιο συμβαίνει και στις περιοχές του νότου, και συγκεκριμένα στη Χασακά. Οι Κούρδοι της περιοχής μιλούν για μία κίνηση που σχεδιαζόταν από τον Ερντογάν εδώ και καιρό, για την οποία περίμενε απλά το πράσινο φως από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντοναλντ Τραμπ».

Έκκληση για βοήθεια

Για την επέμβαση του Τουρκικού στρατού αναφέρει ότι ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα που περίμενε το πράσινο φως από την Αμερική.

«Η δήθεν αφορμή είναι να εκκαθαριστεί η περιοχή από αυτό που ο Ερντογάν αποκαλεί τρομοκρατία. Δεν υπάρχουν τρομοκράτες. Εδώ υπάρχουν μόνο πολίτες που ζουν δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία. Στη πραγματικότητα, ο Ερντογάν προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε κουρδικό δείγμα στη περιοχή, ακόμα και έξω από τα τουρκικά σύνορα» διευκρινίζει.

Ο Ατζέντ Χολί μέσω του Οne κάνει έκκληση, καθώς όπως λέει εάν δεν υπάρξουν γρήγορα εξελίξεις, η τραγωδία είναι αναπόφευκτη.

«Επαναλαμβάνω, αν οι διεθνείς παίκτες δεν επέμβουν επειγόντως για να σταματήσουν την τουρκική εισβολή εναντίον μας, θα βρεθούμε μπροστά σε μία ανθρωπιστική καταστροφή» καταλήγει.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr