
Γιούνκερ : Η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει στην ευρωζώνη κατά τρόπο μη αναστρέψιμο
Η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο και μη αναστρέψιμο, προς το γενικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποδείχθηκε πως ήταν σωστό και ο ίδιος έπρεπε να επιβάλει την διατήρησή της στην Ευρωζώνη, τονίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο και μη αναστρέψιμο, προς το γενικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποδείχθηκε πως ήταν σωστό και ο ίδιος έπρεπε να επιβάλει την διατήρησή της στην Ευρωζώνη, ενάντια στη βούληση ορισμένων κυβερνήσεων, κυρίως γερμανόφωνων, τονίζει ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «Kurier».
«Ο Πλάτων δεν παίζει ποτέ στη δεύτερη κατηγορία»
Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι η ελληνική οικονομία σημειώνει και πάλι ανάπτυξη και εκείνο που ενδιέφερε τον ίδιο ήταν η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
Επικαλούμενος ρήση του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ότι «ο Πλάτων δεν παίζει ποτέ στη δεύτερη κατηγορία», ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τονίζει πως κανείς θα πρέπει να βλέπει πέρα από τα στενά όρια και εκείνους που δεν είναι σε θέση να το κάνουν θα πρέπει κανείς να τους ενθαρρύνει και να τους βοηθά να το κάνουν.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Υποψία σκανδάλου στα προγράμματα κατάρτισης – Το έργο στις φυλακές που τροποποιήθηκε και τα κέντρα που αποκλείστηκαν
- Λαϊκές αντιδράσεις στη Βολιβία – Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου
- Ο σκανδαλώδης έρωτας των Μάμι Βαν Ντόρεν και Στιβ Κόχραν
- Ζάκυνθος: Δραματική επιχείρηση διάσωσης 22χρονου στο Ναυάγιο – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ισπανία: Ο πρώην πρωθυπουργός Φελίπε Γκονθάλεθ ζητά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών
- «Τσουνάμι» αλλαγών στη Μίλαν: Τέλος ο Αλέγκρι και άλλοι τρεις, υπ’ ατμόν ο Ιμπραΐμοβιτς!





