Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιούνκερ : Επιτέλους, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Γιούνκερ : Επιτέλους, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Εγκωμιαστικά είναι τα πρώτα σχόλια ηγετών κρατών της ΕΕ και επικεφαλής θεσμών για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την έγκριση της υποψηφιότητάς της από το Ευρωκοινοβούλιο για τη θέση του νέου προέδρου της Κομισιόν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε «ενωμένη και ισχυρή» Ευρωπαϊκή Ενωση, στις πρώτες δηλώσεις της αφότου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, με 383 ψήφους υπέρ και 327 κατά, την υποψηφιότητά της για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μακρόν και Μέρκελ

«Συγχαρητήρια Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σήμερα η Ευρώπη έχει το πρόσωπό σας. Αυτό της δέσμευσης, των φιλοδοξιών και της προόδου. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την Ευρώπη. Θα είμαστε μαζί σας για να προχωρήσουμε μπροστά», έγραψε σε tweet του ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν την φον ντερ Λάιεν. «Χαίρομαι επειδή μια αφοσιωμένη Ευρωπαία θα γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μολονότι χάνω μια υπουργό, κερδίζω έναν νέο εταίρο στις Βρυξέλλες», έγραψε στο Twitter η Μέρκελ.

«Επιτέλους, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας: «αυτή η δουλειά είναι μια τεράστια ευθύνη και πρόκληση. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνεται σπουδαία πρόεδρος. Καλωσορίσατε!»

Σαρλ Μισέλ και Στόλτενμπεργκ

«Προσμένω στη στενή συνεργασία με τους θεσμούς για το μέλλον της Ευρώπης», ήταν η αντίδραση του Σαρλ Μισέλ, πρωθυπουργού του Βελγίου και επόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Ας συνεργαστούμε προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων!» επισήμανε σε tweet του.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επαίνεσε την «βαθιά γνώση» της ντερ Λάιεν για το ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι «θα μας υπηρετήσει καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας!».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024