Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Volvo και Geely αναδιαρθρώνουν τον τομέα κατασκευής θερμικών κινητήρων με φόντο την ηλεκτροκίνηση

Volvo και Geely αναδιαρθρώνουν τον τομέα κατασκευής θερμικών κινητήρων με φόντο την ηλεκτροκίνηση

Οι τομείς δραστηριότητας των Volvo και Geely που άπτονται της εξέλιξης και κατασκευής κινητήρων εσωτερικής καύσης, θα συγχωνευτούν με την προοπτική δημιουργίας μιας νέας ημιανεξάρτητης μονάδας που θα αναλάβει ρόλο προμηθευτή για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες υπό τη στέγη της Geely -και όχι μόνο- και θα επιτρέψει στην Volvo να επικεντρωθεί στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοτέρ.

Η σουηδική φίρμα και η μητρική της, Geely θα συγχωνεύσουν τις μέχρι πρότινος ξεχωριστές δραστηριότητές τους σε ό,τι αφορά την κατασκευή θερμικών κινητήρων, δημιουργώντας μια νέα, ημιανεξάρτητη μονάδα εξέλιξης και παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης η οποία, αφενός θα επιτρέψει στην Volvo να επικεντρωθεί στην ηλεκτροκίνηση και αφετέρου, σύμφωνα με τη σχεδιαζόμενη προοπτική, θα αναδειχθεί σε παγκόσμιο προμηθευτή κινητήρων.

Αναλυτικότερα, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης, η νέα ημιανεξάρτητη μονάδα που θα προκύψει θα αναλάβει την εξέλιξη και την κατασκευή κινητήρων για το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών που βρίσκονται στο portfolio της Geely μεταξύ των οποίων η Proton, η Lotus, η LEVC και η Lynk & Co, ενώ υπάρχει η προοπτική προμήθειας θερμικών κινητήρων και σε τρίτους ενδιαφερόμενους κατασκευαστές.

Αυτό, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα επιτρέψει στην Volvo να επικεντρωθεί στην εξέλιξη των ηλεκτρικών μοτέρ που θα αποτελέσουν τον κανόνα για όλη την γκάμα της στο, όχι και τόσο μακρινό πια, μέλλον από το οποίο θα πάρουμε μια πρώτη γεύση στις 16 Οκτωβρίου οπότε και θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της η αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του XC40.

Εκτός από τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις του μέλλοντος, η Volvo προσφέρει επίσης ήδη αρκετά plug-in υβριδικά μοντέλα όπως η άρτι αφιχθείσα Twin Engine έκδοση του μικρότερου SUV της, XC40 με τα διακριτικά Τ5 καθώς και οι ήδη γνωστές αντίστοιχες εκδόσεις των σειρών 60 και 90.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η plug-in υβριδική τεχνολογία και το οποιοδήποτε είδος υβριδικής τεχνολογίας όπου ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στην εποχή των κινητήρων εσωτερικής καύσης και της πλήρους ηλεκτροκίνησης το οποίο μένει να αποδειχθεί το πόσο θα διαρκέσει.

Εξάλλου, όπως υπογράμμισε και ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, «τα υβριδικά μοντέλα απαιτούν τους καλύτερους δυνατούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. H νέα μονάδα θα διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους, τεχνογνωσία και μέγεθος που θα μπορεί να κατασκευάζει τους απαιτούμενους κινητήρες με ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο σε ό,τι αφορά το κόστος.

Σε ό,τι αφορά την νέα, υπό σύσταση μονάδα εξέλιξης και κατασκευής κινητήρων, θα απορροφήσει 3.000 εργαζόμενους από τις τάξεις της Volvo και 5.000 εργαζόμενους από την Geely, τόσο από τους τομείς έρευνας και εξέλιξης όσο και από αυτούς της παραγωγής και των χρηματοοικονομικών, υπό το σκεπτικό να μην υπάρξει καμία απώλεια εργασίας από τη διαδικασία συγχώνευσης.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024