Με όλους και με όλα τα έβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος εξαπολύοντας επίθεση σε κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Παραπολιτικά 90,1» ανέφερε πως ο μόνος που τόλμησε να κάνει αυτοκριτική είναι ο Αλέξης Τσίπρας ενώ οι άλλοι αρνούνται να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες για την ήττα.

«Περιμένω από κορυφαία στελέχη που άσκησαν πολιτική μια γενναία αυτοκριτική, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι το ζήτημα να συζητάς για ευθύνες του εαυτού σου. Η κριτική στους άλλους είναι πολύ εύκολη. Πολλοί διαπρέπουν στην κριτική αλλά όταν είναι να ασχοληθούν με τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι το κάνουν αφάνταστα δύσκολα.

Πρέπει να υπάρξει αυτοκριτική από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν κυβερνητικές θέσεις νομίζω πως είναι αυτονόητο. Μέχρι στιγμής ο μόνος που τόλμησε να κάνει αυτοκριτική είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν άκουσα κανέναν άλλον να μιλάει για τις δικές του αυταπάτες ή για τα δικά του λάθη και τις δικές του παραλείψεις.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί κάνει λες και οι εκλογές δεν συνέβησαν ποτέ

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σφυρίζει αδιάφορα για την ήττα στις εκλογές σαν να μη συνέβη τίποτα. «Ο Λένιν έλεγε ότι στοιχείο της σοβαρότητας ενός κόμματος που θέλει να αλλάξει τον κόσμο πρέπει να είναι η στάση του απέναντι στα λάθη που έκανε. Πρέπει να μάθουμε με ειλικρίνεια να μιλάμε για τα λάθη μας να εντοπίσουμε τις αιτίες να κάνουμε αυτοκριτική.

Να θυμίσω σε όλους ότι εμείς λέγαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε και τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές τον Ιούλιο. Άρα πρέπει να είμαστε καθαροί, όταν θεωρούσαμε ότι θα κερδίσουμε δεν μπορούμε να σφυρίζουν αδιάφορα για το γεγονός ότι χάσαμε. Πρέπει να είμαστε τολμηροί σε αυτά τα ζητήματα.»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων ανέφερε ότι όλα αυτά που οδήγησαν το κόμμα στην ήττα πρέπει να συζητηθούν και στο εσωτερικό του κόμματος και δημοσίως και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ματώσει εσωκομματικά προκειμένου να βγει δυνατός

«Είμαστε στο σημείο να κάνουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση στο εσωτερικό μας και στη συνέχεια και δημόσια για τα αίτια που μας οδήγησαν στην ήττα. Ξέρετε πόσο δύσκολη είναι αυτή η συζήτηση για την ήττα. Πληγώσαμε κι εμείς πάρα πολλά στρώματα πολιτών από εκείνα στα οποία απευθυνόμασταν

Είναι αναγκαίο να ματώσουμε εσωκομματικά για να είμαστε στη συνέχεια πιο δυνατοί. Αυτό είναι μια ιστορική επιβεβαίωση Όταν θέλεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την ιδεολογικοπολιτική σου ηγεμονία θα πρέπει να είσαι τολμηρός με όλα τα αίτια που σε οδήγησαν στο να κανείς σφάλματα .»

Βασικό αίτιο της ήττας  ότι δεν ήρθε νωρίτερα το διαζύγιο ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ Παπαδόπουλος τέλος ανέφερε ότι ένα βασικό αίτιο της ήττας για εκείνον ήταν ότι δεν τελείωσε όταν έπρεπε η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

«Για μένα ένα από τα βασικά αίτια είναι ότι συνεχίσαμε και μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και μετά την έξοδο από τα μνημόνια να έχουμε ως υπουργό άμυνας τον κ. Καμμένο.

Θα έπρεπε από τότε να αναγνωρίσουμε ότι ήταν ασύμβατοι οι δρόμοι μας. Αυτό δυσκολεύονται πολύ στο εσωτερικό μας ακόμα και σήμερα να το πουν αλλά θα πρέπει να είμαστε τολμηροί.»

Όσον αφορά το όχι που είπε μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του στο νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες αν και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρών ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους βουλευτές του να λένε ελεύθερα την άποψή τους και μόνο σε μείζονα θέματα να τίθεται κομματική πειθαρχία. «Ούτε ομαδοποίηση με τον Νίκο Φίλη ήταν η ψήφος μου, ούτε αντάρτικο.

Πρέπει να λέμε ελεύθερα την άποψή μας και μόνο για μείζονα ζητήματα πρέπει να υπάρχει κομματική πειθαρχία. Όπου υπάρχουν ζητήματα όπου ο καθένας ρώτα την συνείδηση του πρέπει να είναι ελεύθερος θα την εκφράζει.

Πρέπει να μάθουμε σε ένα κόμμα συμμετοχικό και δημοκρατικό που ο ελεύθερος διάλογος μπορεί να μας οδηγήσει να έχουμε μια διαφορετική άποψη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο χώρο μας πρέπει όμως να μάθουμε να πορευόμαστε με δημοκρατικά σχήματα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο