Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τ. Χριστοδουλοπούλου: Θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και μετά τον Τσίπρα - Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και μετά τον Τσίπρα – Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός

Η πρώην υπουργός -μέλος της εσωκομματικής ομάδας των 53- εξέφρασε την αμφιβολία της για το αν θα συρρικνωθούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αν αποχωρήσει ο Αλ. Τσίπρας από την ηγεσία του

«Υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ και πριν τον Τσίπρα, και προφανώς θα υπάρχει και μετά τον Τσίπρα» δήλωσε η πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στον Σκάι, η κ. Χριστοδουλοπούλου αναγνώρισε την προσφορά του τέως πρωθυπουργού.

Τον χαρακτήρισε «χαρισματικό ηγέτη που έχει απλότητα στην επικοινωνία που λειτουργεί στην κοινωνία», λέγοντας όμως πως… «δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός».

Ωστόσο, η πρώην υπουργός -που είναι και μέλος της εσωκομματικής ομάδας των 53- εξέφρασε την αμφιβολία της για το αν θα συρρικνωθούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αν αποχωρήσει ο Αλ. Τσίπρας από την ηγεσία του.

«Μύθος ότι πασοκοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι είναι μύθος πως ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ΠΑΣΟΚ και μάλιστα τον απέδωσε στο ΚΙΝΑΛ.

«ΤΟ ΚΙΝΑΛ, που πάει πολύ χάλια σε ποσοστά, διακινεί αυτό το μύθο… έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για τους ψηφοφόρους και θεωρεί ότι τους πήραμε εμείς αρά είμαστε κλέφτες» είπε και συνέχισε:

«Προς το παρόν οι προερχόμενοι από Δεξιά ΠΑΣΟΚ είναι στην ΚΟ δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα» αποσαφήνισε, παραπέμποντας σε συλλογικές αποφάσεις του κόμματος για το πολιτικό μέλλον τους.

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες στιγμές της Τασίας – Από το δώστε πόνο στο… άει στο διάολο

«Πολύ επιτυχημένη η υπουργία μου»

Για την περίφημη φράση της «λιάζονται και εξαφανίζονται» που είχε αναφέρει ως αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι «έχουν απομονώσει τη φράση, που δεν εξηγούν μάλιστα γιατί είναι πολύ κακή και γιατί λειτούργησε ως κάλεσμα στους μετανάστες και πρόσφυγες το 2015».

«Είναι αστεία πράγματα ότι τούς έλεγα «ελάτε», κι ο άλλος από το αχανές Αφγανιστάν το μάθαινε. Είναι για γέλια» παρατήρησε.

Έκανα χιούμορ όταν είπα ότι «λιάζονται»

«Επειδή έχω χιούμορ, γιατί κάποιοι πολιτικοί δεν έχουν χιούμορ, όταν είχε γεμίσει η Αθήνα, τα πάρκα, με πρόσφυγες που δεν είχαν να κοιμηθούν με ρωτά ένας δημοσιογράφος τι κάνουν στην πλατεία Ομόνοιας, στη μέση της μεγάλης ροής, και τού είπα κι εγώ «λιάζονται» επειδή θεώρησα ότι ήταν άσχετη ερώτηση» τόνισε.

«Είναι κλειστά τα σύνορα πώς να εξαφανιστούν τώρα;» διερωτήθηκε.

«Θεώρησα ότι ήταν η καλύτερη σύμπτωση όλων των παραγόντων που συνετέλεσαν στο να είναι πολύ επιτυχημένη η εξάμηνη υπουργία μου».

Διαβάστε επίσης: «Κλαίει» το Twitter με την Τασία

Διαβάστε επίσης: Γλέντι στο Twitter: «Διόρισέ με Αλέξη να σου συγχωρεθούν τα κότερα»

Η ΕΕ ευθύνεται για τη Μόρια

«Για τη Μόρια ευθύνεται η ΕΕ (…) για να μπορεί να είναι ήσυχη ήθελε τους μετανάστες κάπου σε θάλασσα, το μεγάλο τους πρόβλημα να μην ήταν διεσπαρμένοι στην ενδοχώρα. Τι να κάναμε απέναντι σε αυτό; Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο» επέμεινε. Όπως ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου, επί ΣΥΡΙΖΑ «η Ελλάδα έγινε υπόδειγμα ανθρωπισμού».

«Δε συμφωνώ με τα κλειστά κέντρα… Τα κλειστά κέντρα κράτησης είναι φυλακές» σχολίασε επίσης. «Ο νόμος λέει ότι η κράτηση είναι το έσχατο μέτρο, πρέπει να εξετάζονται πρώτα εναλλακτικοί τρόποι να εμφανίζεται ο μετανάστης/ πρόσφυγας στο ΑΤ, να πληρώνει εγγύηση, να του κρατάνε τα χαρτιά και ως έσχατο μέτρο, τότε να τον κρατούν για συγκεκριμένο χρόνο».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «πρέπει να πιέσουμε την Ευρώπη για να πάρει κόσμο», χαρακτηρίζοντας ως ανεδαφικά τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το προσφυγικό. «Είμαστε έρμαια του Ερντογάν και της ΕΕ» παραδέχθηκε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024