Η απόφαση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να απέχει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου μετά την κυνική παραδοχή της ότι για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή αξιοποιήθηκαν κάποιες «γνωριμίες και διασυνδέσεις» ήταν μάλλον φυσικό επακόλουθο καθώς είχε δημιουργηθεί σάλος για τις αναφορές της οι οποίες εξέθεσαν το  ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς αριστερά που επικαλούνται συχνά κυβερνητικά στελέχη.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου θέλησε με μία συγγνώμη να «ξεπλύνει» όσα είπε χθες στον Alpha σχετικά με τον τρόπο μετάταξης της κόρης της. «Δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά…» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προφανώς άκουσε την… κατσάδα της από αρκετά κυβερνητικά στελέχη για τις αναφορές της, δεν ήταν η πρώτη φορά που προκάλεσε την κοινή γνώμη ενώ ιστορικές έμειναν κάποιες από τις ατάκες της στη Βουλή.

Οι μετανάστες που λιάζονται

Μία από τις πιο απίστευτες δηλώσεις που είχε κάνει η Τασία Χριστοδουλοπούλου αφορούσαν τους μετανάστες . Έτσι πριν χρόνια, όταν ήταν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, είχε υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα . «Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν»

Δώστε πόνο

Όταν η προεδρεύουσα στη Βουλή  Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε εκφράσει την αντίθεσή της να προχωρήσει – μετά από διαμαρτυρία βουλευτών –  σε καταμέτρηση για παρεμπίπτον ζήτημα που έθεσαν βουλευτές της ΝΔ είπε μία ατάκα που θα μνημονεύεται για καιρό.

«Έχετε πολύ πλάκα, συνεχίστε, δώστε πόνο» ακούστηκε να λέει η κ. Χριστοδουλοπούλου αφήνοντας άφωνους όσους βρισκόντουσαν μέσα στη Βουλή.

Όλα είχαν γίνει σε μία συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΔ αποφάσισε να θέσει  παρεμπίπτον ζήτημα το οποίο, όμως, απορρίφθηκε δι’ εγέρσεως.

Η ΝΔ ανέφερε  ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να συνεχίσει η συζήτηση, καθώς δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή το ενιαίο τελικό κείμενο του Συντάγματος της πΓΔΜ.

Ωστόσο, σε ψηφοφορία δι’ εγέρσεως που ακολούθησε, η πλειοψηφία απέρριψε το παρεμπίπτον ζήτημα.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έκρινε ότι οι βουλευτές που δεν συμφωνούν ήταν περισσότεροι ενώ από τη μεριά της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας ζήτησε καταμέτρηση βουλευτών, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου απαντώντας στις διαμαρτυρίες των βουλευτών ακούστηκε να λέει: «Έχετε πολύ πλάκα. Συνεχίστε, συνεχίστε, ανεβείτε. Δώστε πόνο».

«Άει στο διάολο»

Σε άλλη συνεδρίαση που αφορούσε στην υπόθεση Novartis, η κ. Χριστοδουλοπούλου εμφανώς εκνευρισμένη ξεπέρασε τα όρια, καθώς ακούστηκε να λέει τη φράση «άει στο διάολο».

Στη διάρκεια του διαλόγου της προεδρεύουσας της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με τον Χαράλαμπο Αθανασίου της ΝΔ, όπου η αντιπρόεδρος της Βουλής δεν ικανοποίησε το αίτημά του να πάρει τον λόγο, ακούστηκε ένα «άει στο διάολο».

Τη φράση μάλιστα είχε επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, δηλώνοντας ότι αναγιγνώσκει απόσπασμα των πρακτικών: «Καταγράφεται επί λέξη το εξής: “Αναστασία Χριστοδουλοπούλου: Σας παρακαλώ κ. Αθανασίου, τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά, ό,τι θέλετε, έχετε εκπροσώπους να μιλήσουν” και από κάτω “άει στο διάολο”».

«Εγώ το′ πα;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια η κ. Χριστοδουλοπούλου, και, αν και είπε πως δεν το άκουσε, σημασία έχει πως το άκουσαν τα πρακτικά, οπότε ζήτησε να εξαλειφθεί η φράση χαρακτηρίζοντας την φράση άστοχη.

 

 

«Λύεται η συνεδρίαση…»

Η συμπεριφορά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου κατά τη διάρκεια της ακρόασης της προϊσταμένης για την Καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Αννας Ζαΐρη, η οποία εκλήθη από την αντιπολίτευση για την υπόθεση ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη – Πετσίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου συνεπικουρούμενη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας δεν της επέτρεψαν να απαντήσει σε καμία ουσιαστική ερώτηση.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο Νίκος Παρασκευόπουλος έσπευσε να υπενθυμίσει στην Αννα Ζαΐρη το απόρρητο που την δεσμεύει. Εξίσου αποκαλυπτικές ήταν και οι αντιδράσεις τις Τασίας Χριστοδουλοπούλου που σχολίαζε με ειρωνική διάθεση τις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε εξηγήσεις από την κυρία Ζαΐρη για το γεγονός ότι ο προκάτοχός της ξεκίνησε την έρευνα για τις συναλλαγές ΔΕΠΑ – ELFE, εμφανίζοντας και σχετικά έγγραφα, η κυρία Χριστοδουλοπούλου έκλεισε εσπευσμένα την συνεδρίαση λέγοντας: «Λύεται η συνεδρίαση λόγω χλεύης. Ο εισαγγελέας Βενιζέλος επιμένει. Τελειώσαμε».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας