Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Τατσόπουλος : Πώς είναι πλέον η κατάσταση της υγείας του ένα 24ωρο μετά την εγχείρηση

Πέτρος Τατσόπουλος : Πώς είναι πλέον η κατάσταση της υγείας του ένα 24ωρο μετά την εγχείρηση

Οι πρώτες κρίσιμες ώρες στη μάχη που δίνει ο Πέτρος Τατσόπουλος για τη ζωή του, πέρασαν και οι γιατροί του είναι όλο και πιο αισιόδοξοι. Ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής είναι αιμοδυναμικά σταθερός και η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει διαφύγει πλήρως τον κίνδυνο. O Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε […]

Οι πρώτες κρίσιμες ώρες στη μάχη που δίνει ο Πέτρος Τατσόπουλος για τη ζωή του, πέρασαν και οι γιατροί του είναι όλο και πιο αισιόδοξοι. Ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής είναι αιμοδυναμικά σταθερός και η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει διαφύγει πλήρως τον κίνδυνο.

O Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει στην Εντατική.

Πλέον μπαίνει στο δεύτερο εικοσιτετράωρο μετά την δύσκολη επέμβαση και οι γιατροί εκφράζουν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την έκβαση της υγείας του.

Είναι προφανές ότι και το δεύτερο 24ωρο είναι κρίσιμο καθώς η περιπέτεια που πέρασε δεν ήταν καθόλου μικρή. Το αντίθετο μάλιστα.

Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε διέγνωσαν διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής -η αρχική διάγνωση με βάση και την κλινική εικόνα ήταν οπίσθιο έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς εκδήλωσε έντονο πόνο οπισθοστερνικό.

Ωστόσο, σύντομα το έμπειρο προσωπικό του νοσοκομείου – που σημειωτέον εφημερεύει εναλλάξ με τον Ευαγγελισμό για καρδιοχειρουργικά περιστατικά- διαπίστωσε την πολύ σοβαρότερη, σε σχέση με το έμφραγμα, κατάσταση του ασθενή.

Η λιποθυμία στον αέρα

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης, όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν καλεσμένος σε εκπομπή στον Alpha.

Ο συγγραφέας στον αέρα της εκπομπής ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε με αποτέλεσμα να πέσουν αμέσως διαφημίσεις.

Για το τι ακριβώς έγινε κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού μηνύματος μίλησε ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος είχε φτάσει στο στούντιο για να βγει στον αέρα λίγο αργότερα.

Η σωτήρια βοήθεια του Γιάννη Λύρα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Λύρας στο Star,  ο ίδιος έδωσε τις πρώτες βοήθειες και έκανε και ανάνηψη στον Πέτρο Τατσόπουλο.

«Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και συνέχισε: « Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο».

Ο τόπος που συνέβη το ατυχές περιστατικό ήταν καθοριστικής σημασίας για τον συγγραφέα καθώς όχι μόνο υπήρχε γιατρός στο στούντιο, αλλά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε αμέσως.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, εκεί οι γιατροί αντέδρασαν άμεσα, του έκαναν στεφανιογραφία, η οποία έδειξε πως έπαθε διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής, με αποτέλεσμα στη συνέχεια ο πρώην βουλευτής  να μεταφερθεί στην καρδιοχειρουργική κλινική για να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ηταν ένα δύσκολο και πολύωρο χειρουργείο, το οποίο ανέλαβε η ομάδα του Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου, διευθυντή της πρώτης καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκρατείου.

Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση

Η εγχείρηση στον συγγραφέα και πρώην βουλευτή ήταν κατεπείγουσα και πολύωρη, με τους καρδιοχειρούργους να δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της χειρουργικής αποκατάστασης μετά την ολοκλήρωσή του.

«Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18:15», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου για τον Πέτρο Τατσόπουλο

Μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο γνωστός συγγραφέας, το Ιπποκράτειο εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18:15. Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024