Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερευνα : Αυξήθηκαν οι Αμερικανοί που ζητούν την παραπομπή του Τραμπ

Ερευνα : Αυξήθηκαν οι Αμερικανοί που ζητούν την παραπομπή του Τραμπ

Η αύξηση καταγράφεται μετά την απόφαση των Δημοκρατικών για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την καταγγελία πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου άσκησε πίεση στην Ουκρανία προκειμένου να κατασπιλωθεί ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσει η παραπομπή του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυξήθηκε κατά οκτώ εκατοστιαίες μονάδες την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Το 45% υπέρ

Η αύξηση καταγράφεται μετά την απόφαση των Δημοκρατικών για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την καταγγελία πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου άσκησε πίεση στην Ουκρανία προκειμένου να κατασπιλωθεί ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και πιθανός αντίπαλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Η αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την 26η ως την 30ή Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε πως το 45% του δείγματος συμφωνεί με τη δήλωση πως ο Τραμπ «πρέπει να παραπεμφθεί», ποσοστό σημαντικά αυξημένο από το 37% που καταγραφόταν μία εβδομάδα νωρίτερα.

Απεναντίας, το 41% θεωρεί πως ο Τραμπ δεν πρέπει να παραπεμφθεί, ενώ το 15% απάντησε ότι «δεν γνωρίζει» ή δεν θέλει να απαντήσει.

Στις τάξεις των υποστηρικτών των Δημοκρατικών, το 74% απάντησε πως ο Τραμπ πρέπει να παραπεμφθεί (+8% σε σχέση με την έρευνα της περασμένης εβδομάδας), θέση που συμμερίζεται το 13% των Ρεπουμπλικάνων (+3%).

Πρέπει να «παύεται»

Στις τάξεις όσων δηλώνουν ανεξάρτητοι, το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της παραπομπής του Τραμπ παρέμεινε αμετάβλητο, στο 37%.

Η ίδια δημοσκόπηση κατέδειξε ότι οι δύο στους τρεις αμερικανούς ενηλίκους, ανάμεσά τους σχεδόν οι μισοί εξ όσων δηλώνουν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων, θεωρούν πως οποιοσδήποτε εκλεγμένος αξιωματούχος πρέπει να «παύεται» εάν πιέζει ή συνεργάζεται με ξένη κυβέρνηση για να χτυπηθεί πολιτικός του αντίπαλος και να προσποριστεί πολιτικό όφελος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024