Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρεμλίνο : Να μην δημοσιοποιηθούν τηλεφωνικές συνομιλίες Πούτιν-Τραμπ

Κρεμλίνο : Να μην δημοσιοποιηθούν τηλεφωνικές συνομιλίες Πούτιν-Τραμπ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ελπίζει οι ΗΠΑ να μην δώσουν στη δημοσιότητα απόρρητες πληροφορίες από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομόλογού του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ελπίζει οι ΗΠΑ να μην δώσουν στη δημοσιότητα απόρρητες πληροφορίες από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομόλογού του Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέλουμε να ελπίζουμε φυσικά ότι οι διμερείς μας σχέσεις (με τις ΗΠΑ), οι οποίες έχουν ήδη αρκετά σοβαρά προβλήματα, δεν θα φτάσουν σε αυτό το σημείο», σχολίασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε ο Τραμπ στις 25 Ιουλίου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολιτικού σκανδάλου που απειλεί τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Πεσκόφ εξήγησε άλλωστε ότι η δημοσιοποίηση του κειμένου της απομαγνητοφώνησης της συνομιλίας Τραμπ- Ζελένσκι έγινε μετά τη σύμφωνη γνώμη και των δύο χωρών. Υπογράμμισε όμως ότι το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει αντίστοιχο αίτημα προς το παρόν, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στη δημοσιότητα η επίμαχη συνομιλία

Η συνομιλία του Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δόθηκε στη δημοσιότητα από την επίσημη σελίδα του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για πέντε σελίδες που ανέβηκαν σε μορφή pdf μετά τις κατηγορίες των Δημοκρατικών. Σύμφωνα με αυτές, ο Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο να διεξάγει έρευνα εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου, Τζο Μπάιντεν, με σκοπό να τον ζημιώσει στις εκλογές του 2020.

Ο Τραμπ είχε παραδεχθεί ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι ανέφερε το όνομα του βασικού πολιτικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, τον οποίο μαζί με τον γιο του, επιχειρεί να εμπλέξει σε υπόθεση διαφθοράς στην Ουκρανία.

Aνώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διευκρινίζει ότι τα πρακτικά της τηλεφωνικής συνομιλίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν είναι πλήρη και πως έχουν προκύψει από λογισμικό φωνητικής αναγνώρισης.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024