Σε σύλληψη οκτώ ατόμων -και στην ταυτοποίηση επιπλέον 13 δραστών- για αρχαιοκαπηλία και παράνομες ανασκαφές σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Πιερίας, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, ανάμεσα στους δράστες υπάρχει και ένας αστυνομικός, ο οποίος, όπως εξακριβώθηκε, ενέχεται σε μία και μόνο ανασκαφή.
Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώθηκε σήμερα από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, σημείωσε πως κατά τη διάρκεια νομότυπων ερευνών, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων, τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, συσκευές ηλεκτρονικής ραβδοσκοπίας – ανίχνευσης μετάλλων, όπλα και φυσίγγια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατοχή των δραστών σε οικίες, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αποθηκευτικού χώρους σε περιοχές της Λάρισας, της Καρδίτσας και της Αττικής, εντοπίστηκε πληθώρα αντικειμένων και νομισμάτων αρχαίων, βυζαντινών, ρωμαϊκών και νεότερων χρόνων, μεγάλης αρχαιολογικής αξίας.
Όπως ελέχθη, οι δράστες διενεργούσαν, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, παράνομες ανασκαφές, αλλά και έρευνες εδάφους, κατά περίπτωση, σε αγροτικές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Πιερίας, ακόμα και σε αρχαιολογικούς χώρους, με τη χρήση ειδικών ανιχνευτικών μηχανημάτων ή άλλων οργάνων διασκόπησης του εδάφους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας