Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιφέρεια Αττικής : Οι 7 πρωτοβουλίες για τα ρέματα

Περιφέρεια Αττικής : Οι 7 πρωτοβουλίες για τα ρέματα

Στη σύγκληση ευρείας σύσκεψης με διευθυντικά στελέχη της Περιφέρειας, αντιπεριφερειάρχες, επιστημονικούς συνεργάτες και Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους, με αντικείμενο τα ρέματα της Αττικής, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Σύσκεψη με στελέχη και επιστημονικούς συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Γ Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στα ρέματα και να δώσει κατευθύνσεις με στόχο την καλύτερη θωράκιση του Λεκανοπεδίου.

Για το ζήτημα της διευθέτησης των ρεμάτων, ο κ. Πατούλης θα συναντηθεί το επόμενο διάστημα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους προϊσταμένους όλων των αρμοδίων διευθύνσεων, τόσο για τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο και για τις απαιτούμενες σε ό,τι αφορά τη συντήρηση ή άλλες αντιπλημμυρικής προστασίας, καθαρισμού και αστυνόμευσης των ρεμάτων και των απαλλοτριωμένων χώρων.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την υποχρέωση όλων να είναι σε εγρήγορση, καθώς πρόκειται για ζήτημα «ύψιστης προτεραιότητας που αφορά τη προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και με εθνικές διαστάσεις», γι’ αυτό «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στις αναγκαίες παρεμβάσεις για να οχυρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το Λεκανοπέδιο».

Οι 7 πρωτοβουλίες

Στη συνέχεια, ο Γ. Πατούλης έδωσε κατευθύνσεις για τις παρακάτω άμεσες πρωτοβουλίες:

• Επιστολή στους δήμους με αίτημα την υπόδειξη και την προτεραιοποίηση των επικίνδυνων σημείων στα ρέματα στα οποία απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις.

• ‘Αμεση καταγραφή των εργολαβιών καθαρισμού που είναι σε εξέλιξη και τακτική ενημέρωση του Περιφερειάρχη για την πορεία υλοποίησης των εργασιών.

• Καταγραφή αυθαιρέτων κτιρίων και λοιπών κατασκευών σε ρέματα.

• Σύσταση εργολαβίας «Επικινδυνότητας και ‘Αμεσης Παρέμβασης» η οποία θα επιλαμβάνεται προβλημάτων που απαιτείται άμεση αντιμετώπιση σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής.

• Αύξηση των εργολαβιών, όπου απαιτείται και λειτουργία τους σε όλη τη διάρκεια του έτους.

• Υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης των πολιτών.

• Πλήρης και επικαιροποιημένη χαρτογράφηση όλων των ρεμάτων.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024