Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το φιάσκο με την υπόθεση αεροπειρατείας στη Μύκονο - Λάθος άτομο έπιασαν οι Αρχές

Το φιάσκο με την υπόθεση αεροπειρατείας στη Μύκονο – Λάθος άτομο έπιασαν οι Αρχές

Σάλος έχει προκληθεί με τον συλληφθέντα για την υπόθεση αεροπειρατείας στη Μύκονο - Λάθος άτομο συνέλαβαν οι Αρχές

Σε φιάσκο φαίνεται να εξελίχθηκε η… επιτυχία του αστυνομικού τμήματος της Μυκόνου, όσον αφορά την υπόθεση αεροπειρατείας, καθώς όπως όλα δείχνουν, έχουν πιάσει λάθος άτομο.

Το μπέρδεμα ωστόσο φαίνεται πως έχει γίνει μάλλον από τις γερμανικές αρχές οι οποίες δε διασταύρωσαν τις πληροφορίες και τα στοιχεία.

Ως αποτέλεσμα, αντί να συλληφθεί ο αληθινός δράστης της αεροπειρατείας, συνελήφθη ένας από τους πιο γνωστούς λιβανέζους δημοσιογράφους.

Όπως άλλωστε ενημέρωσαν και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. το «Βήμα», ο αεροπειρατής της TWA και το ο 65χρονος που συνελήφθη προ ημερών στη Μύκονο, πρόκειται για άλλο πρόσωπο.

Τι συνέβη όμως ακριβώς και το διαβατήριο με τα στοιχεία του πασίγνωστου στο Λίβανο δημοσιογράφου, βρέθηκαν στην λίστα καταζητούμενων τις Ιντερπόλ και του συστήματος «Σένγκεν»;

Καμία σχέση με τον αεροπειρατή ο συλληφθείς

«Το σφόδρα πιθανότερο είναι ο 65χρονος συλληφθείς στη Μύκονο να μην έχει οποιαδήποτε σχέση με τον αναζητούμενο αεροπειρατή. Πρόκειται μάλλον για άσχετα πρόσωπα» ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την υπόθεση της αεροπειρατείας.

«Ο συλληφθείς φαίνεται ότι είναι δημοσιογράφος από περιοχή του Λιβάνου και από την πρώτη σύγκριση των φωτογραφιών –όπως και από άλλα δεδομένα- δεν προκύπτει οποιαδήποτε σχέση με τον σιίτη ένοπλο που αναζητείται από τις διεθνείς διωκτικές αρχές για την επιδρομή στο αεροσκάφος  της TWA πριν από 34χρονια» ανέφερε επίσης και συμπλήρωσαν:

«Πρόκειται πιθανόν για μία μεγάλη παρανόηση από συνωνυμία στο σχετικό ένταλμα της Ιντερπόλ.  Όμως περιμένουμε το επίσημο έγγραφο των γερμανικών αρχών για τον έλεγχο των αποτυπωμάτων του  συλληφθέντα με εκείνα του καταζητούμενου ενόπλου».

Φαίνεται πως το όνομα του συλληφθέντα συνέπιπτε με αυτό Λιβανέζου καταζητούμενου της αεροπειρατείας στην πτήση 847   της TWA που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και κατέληξε στην Αλγερία με απολογισμό έναν όμηρο νεκρό.

Ο εν λόγω αεροπειρατής συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα στην Φραγκφούρτη , ενώ σε δεύτερη φάση συνελήφθη κι ο αδελφός του με γιάφκα εκρηκτικών. Ενώ όμως οι γερμανικές Αρχές ετοιμάζονταν να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ συνεργοί του στην Βηρυτό απήγαγαν δύο γερμανούς υπηκόους καταφέροντας την ανταλλαγή του. Κι από τότε αγνοείτο.

Ποιος είναι ο συλληφθείς

Ενώ όμως δημιουργήθηκε η βεβαιότητα ότι ο συλληφθείς επιβάτης της κρουαζιέρας είναι ο άφαντος για δεκαετίες ένοπλος, τα στοιχεία που προέκυπταν ήταν διαφορετικά.

Ο 65χρονος αρνείτο οποιαδήποτε σχέση με τον καταζητούμενο, δήλωνε ότι είναι δημοσιογράφος από την περιοχή της Σιδώνας στον Λίβανο, ενώ σε σχετικές δηλώσεις σε ΜΜΕ προχώρησαν στενοί συγγενείς του στον Λίβανο, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης που τον γνωρίζουν, όπως και δημοσιογραφικές ενώσεις στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής.

Ακολούθησαν κινήσεις και από τη διπλωματική αντιπροσωπεία του Λιβάνου στην Αθήνα ενώ και ο συλληφθείς παρουσίασε στις ελληνικές αρχές ρεπορτάζ που είχε σε τοπικές εφημερίδες. Ακόμη ανέφερε ότι είχε επισκεφθεί μόνο δύο φορές την Ελλάδα το 2005 και το 2006 και ουδέποτε είχε δώσει παρόν στη Γερμανία.

Επιπλέον ο δικηγόρος του 65χρονου κ. Χασάν Χαμσεντίν φέρεται να συγκέντρωσε στοιχεία ότι την επίμαχη περίοδο 1985-1998 ο πελάτης του εργαζόταν στην εφημερίδα “As –Safir”.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται τώρα αλλά και οι συγκρίσεις των φωτογραφιών δείχνουν ότι η υπόθεση της αεροπειρατείας ήταν ένα «μεγάλο λάθος».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024