Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai i30: Aνανέωση με plug-in υβριδικές προεκτάσεις

Hyundai i30: Aνανέωση με plug-in υβριδικές προεκτάσεις

Η ανανέωση του i30 πέρα από τις εθιμοτυπικές αλλά και σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού, κινητήρων αναμένεται να προσθέσει στο οπλοστάσιο του μικρομεσαίου μοντέλου και την plug-in υβριδική τεχνολογία.

Φωτογραφίες: Αutomedia

Μετά την πρόσφατη πρεμιέρα του ανανεωμένου i10 στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η Hyundai επικεντρώνεται στην ανανέωση του μικρομεσαίου της μοντέλου το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών εξέλιξης προκειμένου να υποδεχτεί σειρά βελτιώσεων οι οποίες θα αφορούν κάθε πτυχή του από την αισθητική και τους κινητήρες έως την σημαντική αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ξεκινώντας από την αισθητική του, όπως αφήνει να εννοηθεί το δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό, το ανανεωμένο i30 διαθέτει ανανεωμένους προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένη θύρα αποσκευών ενώ και οι μεταλλικές του επιφάνειες αναμένεται να αναμορφωθούν προσδίδοντας του μια συνολικά δυναμικότερη υπόσταση.

Ακόμα σημαντικότερες προδιαγράφονται οι αλλαγές που θα συντελεστούν στο εσωτερικό του όπου το i30 θα υποδεχτεί το νέο σύστημα infotainment με οθόνη 10,25 ιντσών και το οποίο θα συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος θα ακολουθήσει τα πρότυπα του αντίστοιχου στοιχείου του υδρογονοκίνητου Hyundai Nexo.

Σε επίπεδο κινητήρων, σύμφωνα με πληροφορίες το κορεατικό μοντέλο θα επωφεληθεί από βελτιωμένες εκδοχές των συνόλων με τα οποία διατίθεται τα οποία αναμένεται να κερδίσουν τόσο σε ισχύ όσο και σε επίπεδο αποδοτικότητας. Έτσι, το ανανεωμένο i30 αναμένεται να εξακολουθήσει να προσφέρεται με turbo τρικύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου, τον επίσης υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων και τον τετρακύλινδρο diesel των 1,6 λίτρων σε βελτιωμένες εκδοχές που αναμένεται να ενισχύσουν την αποδοτικότητά τους.

Επίσης κάθε άλλο παρά απίθανο θα πρέπει να θεωρηθεί το ενδεχόμενο το i30 να αποκτήσει plug-in υβριδική τεχνολογία αντίστοιχη αυτής που ήδη εφοδιάζει το Ioniq και θα εξοπλίζει  και το νέο  Tucson, συνδυάζοντας την παρουσία ενός κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ. Αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι προδιαγραφές του συνόλου για την περίπτωση του i30, σημειώνεται ότι στην περίπτωση του Ioniq η συνδυαστική ισχύς διαμορφώνεται σε 141 ίππους ενώ το σύνολο συμπληρώνει η παρουσία συστοιχιών ιόντων λιθίου με απόδοση 8,9 KWh. Η ισχύς μεταδίδεται στους μρποστινούς τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων.

Το ανανεωμένο i30 θα «συμπαρασύρει»  και την κορυφαία εκδοχή του i30 N στην ανανέωση η οποία όπως υποδήλωσε το N Project C από την Φρανκφούρτη θα αποκτήσει και μια περιορισμένη, πιο δυναμικού προφίλ ειδική έκδοση.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024