Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβληματικοί πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένοι από... λουλούδια

Εμβληματικοί πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένοι από… λουλούδια

Η Χάριετ Πάρι ανασυνθέτει με μοναδικό τρόπο, διάσημους πίνακες ζωγραφικής χρησιμοποιώντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητά της και... πολλά λουλούδια!

Η Χάριετ Πάρι (Harriet Parry) δημιουργεί ανθοσυνθέσεις αντλώντας έμπνευση από διάσημα έργα τέχνης, ζωγράφων παγκοσμίου φήμης.

Η Πάρι, με έδρα το Λονδίνο, έχει στο καλλιτεχνικό βιογραφικό της δουλειές, όπως φωτογραφήσεις για τη γαλλική Vogue, έχει επιμεληθεί δική της έκθεση στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ οι λουλουδάτες δημιουργίες της, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως π.χ οι γάμοι -για έναν γάμο δημιούργησε ανθοσυνθέσεις, εμπνεόμενη από τον Σαλβατόρ Νταλί.

Παράλληλα, «ερμηνεύει» με άνθη εμβληματικά έργα της μοντέρνας δυτικής ζωγραφικής: την «Κραυγή» του Έντβαρτ Μουνκ, τη «Γυναίκα με καπέλο (Όλγα)» του Πάμπλο Πικάσο, την «Ακουαρέλα νούμερο 14» του Βασίλι Καντίνσκι.

«Δανείζει» την τέχνη της σε φωτογραφικά αφιερώματα περιοδικών μόδας όπως αυτά του φημισμένου Βρετανού φωτογράφου Tim Walker αλλά και «επεμβαίνει» σε φωτογραφίες εμβληματικών κινηματογραφικών ταινιών, όπως της ταινίας του 1960 του Ζακ Ντεμί «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» αλλά και των πολύχρωμων σκηνικών των ταινιών του Wes Anderson.

View this post on Instagram

@flowerinterpretations collage of A Young Girl Reading

A post shared by Harriet Parry (@harrietparryflowers) on

Δείτε ακόμη – Εντυπωσιακά λουλούδια φτιαγμένα από χαρτί

Η αγάπη της για τα λουλούδια έχει τις ρίζες της στα παιδικά χρόνια της Χάριετ Πάρι στην αγγλική επαρχία, όπου στόλιζε με άνθη τις γιορτές του χωριού.

Σπούδασε Καλές Τέχνες στο πανεπιστήμιο του Λιντς, αποφοίτησε το 2007, και εργάστηκε ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. Τότε συνειδητοποίησε ότι αυτό στο οποίο ήθελε να αφοσιωθεί είναι η ανθοδεσία. Εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο όπου, παράλληλα με τη διακόσμηση εκδηλώσεων, εγκαταστάσεων, φωτογραφήσεων μόδας με τις ανθοσυνθέσεις της, δίνει μαθήματα και διευθύνει εργαστήρια ανθοδεσίας.

View this post on Instagram

@flowerinterpretations collage

A post shared by Harriet Parry (@harrietparryflowers) on

Η Χάριετ Πάρι το 2018 συνεργάστηκε με τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου δημιουργώντας μια σύνθεση για το ετήσιο καλοκαιρινό πάρτι του ιδρύματος, ενώ προσφάτως, ένα μπουκέτο της κράτησαν τα χέρια της Βασίλισσας, στον εορτασμό των 500 χρόνων του Βασιλικού Ιατρικού Κολεγίου.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024