Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο παραμυθένιος κόσμος της μόδας με το φακό του Tim Walker

Ο παραμυθένιος κόσμος της μόδας με το φακό του Tim Walker

Oι λάτρεις της μόδας και της φωτογραφίας, γοητεύονταν πάντα από τις παραμυθένιες και αλλόκοτες φωτογραφίες του Tim Walker

Oι λάτρεις της μόδας και της φωτογραφίας, γοητεύονταν πάντα από τις παραμυθένιες και αλλόκοτες φωτογραφίες του Tim Walker.

Το Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο φιλοξενεί από τις 21 Σεπτεμβρίου, την έκθεση «Tim Walker: Wonderful Things». Και για να συνοδεύσει την πολλά αναμενόμενη έκθεση, ο βρετανικός οίκος Thames & Hudson κυκλοφορεί το άλμπουμ «Tim Walker: Shoot for the Moon» μέσα από το οποίο αναδύεται η πιο σκοτεινή πλευρά του έργου του βρετανού φωτογράφου μόδας.

Βουτιά στον φανταστικό κόσμο του Tim Walker

«Κάθε τι έχει και το αντίθετό του, για τη μέρα είναι η νύχτα, για το φως είναι το σκοτάδι… το «Shoot for the Moon» προσελκύει το κοινό για να αποκαλύψει την άλλη, την πιο σκοτεινή, πλευρά της φαντασίας» αναφέρει το κείμενο προώθησης της έκδοσης.

Με 340 σελίδες και 238 φωτογραφίες -και περιλαμβάνοντας φωτογραφίες που ο Tim Walker δημιούργησε ειδικά για το Another Man, το Vogue, το Vanity Fair και άλλα περιοδικά-, θέλει να παρουσιάσει ένα καταιγιστικό πορτραίτο της σύγχρονης δουλειάς του οραματιστή φωτογράφου.

Κατά μία έννοια, το νέο φωτογραφικό άλμπουμ για το έργο του Tim Walker, συνοδεύει την έκθεση στο Victoria & Albert Museum, στην οποία δεν παρουσιάζονται μόνο φωτογραφίες από την εδώ και δεκαετίες καριέρα του Tim Walker αλλά και δέκα καινούργιες, εμπνευσμένες από αντικείμενα στα αρχεία του μουσείου.

«Κάθε μία καινούργια φωτογραφία είναι ερωτική επιστολή σε αντικείμενο από τη συλλογή του Victoria & Albert Museum και μια προσπάθεια να αιχμαλωτίσω τη συνάντησή μου με το υψιπετές» είχε εξηγήσει ο Tim Walker.

Δείτε ακόμα – 10 αξέχαστα πορτραίτα από το φακό του Πίτερ Λίντμπεργκ

«Για μένα, η ομορφιά είναι το παν. Με ενδιαφέρει να γκρεμίζω τα σύνορα που έχει δημιουργήσει η κοινωνία, να κάνω ώστε να εορταστούν περισσότεροι τύποι ομορφιάς και η θαυμαστή ποικιλία της ανθρωπότητας. Η προετοιμασία, εδώ και τρία χρόνια, γι’ αυτή την έκθεση με ώθησε σε νέες περιοχές, κάτι το οποίο ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό, και είμαι σε ένα σημείο της ζωής μου που νιώθω αρκετά γενναίος να το κάνω».

Σε αυτή την έκθεση θα τιμηθούν, παράλληλα, και συνεισφορές από πολλούς stylists, hair stylists και καλλιτέχνες του μακιγιάζ με τους οποίους συνεργάστηκε ο Tim Wlker όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Julien d’Ys, Amanda Harlech και Katy England.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024