Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tο σπίτι σας μιλάει και ζητάει «ανακαίνιση τώρα»

Tο σπίτι σας μιλάει και ζητάει «ανακαίνιση τώρα»

Πώς μπορείτε να προχωρήσετε σε ένα τέτοιο εγχείρημα

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας αναδιοργάνωσης, κυρίως σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του σπιτιού. Είναι η κατάλληλη εποχή να προχωρήσουμε τις επιδιορθώσεις που έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είναι αναγκαίες. Μήπως όμως δεν είναι μόνο ένα «βαψιματάκι» που χρειάζεται η κατοικία μας, αλλά περισσότερα; Μήπως το ίδιο το σπίτι μάς δείχνει ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν; Ήρθε η ώρα να το «ακούσουμε» καλύτερα, ούτως ώστε να το αναβαθμίσουμε και να το κάνουμε πιο λειτουργικό και σύγχρονο για να έχουμε μια πιο άνετη και ευχάριστη ζωή μέσα σε αυτό.

Θα χρειαστούμε χρόνο και χρήμα. Και σε ό,τι αφορά το οικονομικό είναι λογικό ότι η χρηματοδότηση ενός τέτοιου project δεν είναι εύκολο να γίνει από τα μηνιαία εισοδήματά μας. Θα πρέπει, λοιπόν, να στραφούμε στη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω δανείου. Η Alpha Bank δίνει τη δυνατότητα παροχής στεγαστικού δανείου ανακαίνισης κατοικίας με πολύ ευνοϊκούς όρους, το Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας.

Πώς θα εντοπίσουμε τα σημάδια φθοράς στο σπίτι

Το σπίτι μας «μιλάει» για τις επιδιορθώσεις που έχει ανάγκη, αλλά η συνήθεια είναι ο παράγοντας εκείνος που δεν μας επιτρέπει να «ακούσουμε». Το γεγονός ότι το «κρατς – κρουτς» στα ξύλινα δάπεδα ή το «πλινκ – πλονκ» από τις βρύσες έχουν γίνει ένα με όλους τους υπόλοιπους ήχους της καθημερινότητας μέσα στην οικία μας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποτελούν και το σάουντρακ της ζωής μας. Πρέπει να δούμε το σπίτι μας με άλλο μάτι, αν θέλουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο διαβίωσης σε αυτό.

Το «κόλπο» για να καταγράψουμε όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είναι να δούμε το σπίτι μας με άλλα μάτια. Ας υποδυθούμε έναν ξένο, έναν επισκέπτη, και ας ζήσουμε το σπίτι μας για ένα 24ωρο μέσα από αυτόν τον ρόλο. Τι εμπειρία θα αποκομίσουμε; Οι μπαλκονόπορτες «μπάζουν»; Δίνουμε μάχη για να ανεβάσουμε το ρολό του παραθύρου; Η μπαταρία του μπάνιου έχει πιάσει άλατα; Η μούχλα κάνει πάρτι στη γωνία του τοίχου; Τα ντουλάπια της κουζίνας στενάζουν; Τα υδραυλικά έχουν παραδώσει πνεύμα; Το σαλόνι μοιάζει να έχει βγει από ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Η εμπειρία αυτή θα μας καθοδηγήσει για το τι είδους κατοικία επιθυμούμε. Κατηγοριοποιώντας τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα για την έκταση της ανακαίνισης του σπιτιού μας. Τέσσερις παράγοντες καθορίζουν το είδος της ανακαίνισης μιας κατοικίας:

  • Πρώτος παράγοντας: η εμφάνιση και η λειτουργικότητα του χώρου
  • Δεύτερος παράγοντας: η προστασία της υγεία μας και η απόλαυση που αποκομίζουμε από τη ζωή μας εκεί
  • Τρίτος παράγοντας: η οικονομία και η προστασία του περιβάλλοντος, δηλαδή η ενεργειακή απόδοση του χώρου
  • Τέταρτος παράγοντας: η ασφάλεια από εξωτερικές απειλές

Πώς θα προχωρήσουμε στην ανακαίνιση;

Κάθε εργασία που είναι στη λίστα μας έχει κάποιο κόστος. Θα πρέπει, λοιπόν, να προχωρήσουμε στην κατάρτιση προϋπολογισμού του έργου. Η ενδεδειγμένη λύση είναι να αναθέσουμε σε επαγγελματίες το εγχείρημα, ειδικά αν είναι μεγάλο. Εκείνοι θα μας κάνουν την καλύτερη δυνατή προσφορά, υπολογίζοντας το κόστος κάθε εργασίας.

Είναι σαφές ότι μια ανακαίνιση δεν μπορεί να «βγει» από το μηνιάτικο. Μοιάζει άλλωστε με μια απόφαση για μακροχρόνια επένδυση. Το στεγαστικό δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας προσφέρει στους ιδιοκτήτες κατοικιών προνομιακή χρηματοδότηση, καθώς για εργασίες μικρής έκτασης από 5.000 έως 15.000 ευρώ δεν χρειάζεται προσημείωση ακινήτου. Η χρηματοδότηση χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις και ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου από 3 έως 8 έτη. Για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης, η χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει έως και 40.000 ευρώ με προσημείωση ακινήτου και την αποπληρωμή του δανείου να ανέρχεται σε έως και 20 έτη.

Επιπλέον, το Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας προσφέρει ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου. Για παράδειγμα μπορούμε να επιλέξουμε περίοδο χάριτος έως και έξι (6) μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους τόκους του δανείου, ή να επιλέξουμε να εξοφλήσουμε πρόωρα το δάνειο (μερικώς ή ολικώς) χωρίς επιβάρυνση.  Ακόμη βάσει του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να καθορίζουμε εμείς τη δόση του στεγαστικού μας δανείου, εάν το εισόδημά μας παρουσιάσει παροδικές μεταβολές. Ακόμη προσφέρονται όλα τα προνόμια του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας.

Το προσωπικό στυλ

Ένας επαγγελματίας μπορεί να μας προτείνει τις ενδεδειγμένες λύσεις ανακαίνισης, αλλά εναπόκειται σε εμάς και το προσωπικό μας στυλ για να δώσουμε ζωή και χρώμα στο εγχείρημα. Αλλωστε αφορά τον προσωπικό μας χώρο και την δική μας ζωή μέσα σε αυτό. Τον ιδιαίτερο τόνο της ανακαίνισης λοιπόν θα τον δώσουμε εμείς, επιλέγοντας τα αντικείμενα που ταιριάζουν στην αισθητική μας. Μια βόλτα στα καταστήματα οικιακού εξοπλισμού και διακόσμησης, ή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και προϊόντων τεχνολογίας είναι απαραίτητη.

Σύμμαχός μας στις αγορές αυτές είναι και πάλι η Alpha Bank. To στεγαστικό πρόγραμμα Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus. Έτσι θα μπορούμε να βρούμε όλα όσα χρειαζόμαστε σε μεγάλα και γνωστά καταστήματα. Επιπλέον, ένα από τα προνόμια του Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας είναι ότι για κάθε ένα (1) ευρώ δανείου, κερδίζουμε δύο (2) Bonus πόντους, τους οποίους μπορούμε να εξαργυρώσουμε σε πάνω από 4.000 γνωστές φίρμες οικιακού εξοπλισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με όλες τις λύσεις στα χέρια μας, δεν είναι δύσκολο να πάρουμε την απόφαση για να κάνουμε μια νέα αρχή και αυτό το φθινόπωρο να δημιουργήσουμε το σπίτι των ονείρων μας -μια πιο λειτουργική, όμορφη και σύγχρονη κατοικία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024