Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το άσπρο - μαύρο και για το Ελληνικό: Είχε «τρέξει» την επένδυση, λέει ο Τσίπρας

Το άσπρο – μαύρο και για το Ελληνικό: Είχε «τρέξει» την επένδυση, λέει ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας  στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ερωτηθείς για το πως τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της επένδυσης υπογράμμισε ότι «κυβερνήσαμε για 4,5 χρόνια και καταφέραμε  να βάλουμε ένα τέλος στην μακρά περίοδο αποεπένδυσης»

Να υπερασπιστεί την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της επένδυσης του Ελληνικού όπου «βάλτωνε» για αρκετό διάστημα επιχείρησε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση του συντάκτη του Βήματος Άρη Ραβανού.

Ο κ. Τσίπρας  στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ερωτηθείς για το πως τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της επένδυσης υπογράμμισε ότι «κυβερνήσαμε για 4,5 χρόνια και καταφέραμε  να βάλουμε ένα τέλος στην μακρά περίοδο αποεπένδυσης» ενώ όπως είπε «φτάσαμε σε ρεκόρ επενδύσεων το 2018».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «παραλάβαμε μία σύμβαση για το Ελληνικό . Σας θυμίζω ότι υπήρχαν διάφορα σχέδια. Έγινε διαγωνισμός  που κατέληξε σε μία σύμβαση» είπε για να προσθέσει.

«Είναι όντως μία εμβληματική επένδυση και διαπραγματευτήκαμε και αλλάξαμε τη σύμβαση. Κάναμε μία προσεκτική προσπάθεια ώστε να έχουμε σύμμαχο το ΣτΕ σε πιθανά προσκόμματα. Προχωρήσαμε με πολύ σοβαρό τρόπο. Φέραμε  μία υπόθεση που ήταν σχεδόν στο μηδέν στο 90% της ολοκλήρωσης. Έμενε η επένδυση. Να αποδείξει ο επενδυτής ότι έχει τα χρήματα να επενδύσει. Δουλέψαμε στενά με τον επενδυτή αλλά δουλέψαμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Δεν βάλαμε αρμόδιο υπουργό στέλεχος της επιχείρησης» τόνισε απαντώντας στον συντάκτη του Βήματος Άρη Ραβανό.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να δικαιολογήσει την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό για το οποίο κατηγορήθηκε από αρκετούς ότι με τις κινήσεις του δεν ήθελε την επένδυση.

«Μακριά από εμάς αυτή η αντίληψη. Θέλομε επενδύσεις αλλά δεν πρέπει να δίνουμε την αίσθηση ότι δεν υπερασπιζόμαστε  τα συμφέροντα του Δημοσίου. Θέλουμε στρατηγικούς επενδυτές για να παράξουν προστιθέμενη αξία. Δεν έχουμε αντιεπενδυτικό προφίλ ».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024